Vasario 10 dieną Kaune, biliardo klube „Neo Kaunas“. įvyko „CBET Cup 2018“ pirmasis etapas! Šią šeštadienio popietę susirinko net 43 sportininkai, tarp kurių buvo beveik visi pajėgiausi Lietuvos pulo žaidėjai. Nenuostabu, kad, esant didžiulei konkurencijai, į stipriausiųjų top-16 nepavyko prasibrauti tokiems pulo grandams kaip Audrius Michelkevičius, Vilius Varanka, Mantas Nedzvieckas ir Paulius Giedraitis.

8-finalyje žiūrovai išvydo intriguojančią kovą tarp Daumanto Dieninio ir Mindaugo Šalkausko, kur tik kontrolinėje partijoje pastarasis turėjo pripažinti Daumanto pranašumą (5-4). Taip pat kiek netikėtai daugkartinis Lietuvos čempionas Aistis Žiemelis (tiesa, dabar jau atstovaujantis veteranų grupę), sausu rezultatu (0-5) nusileido svečiui iš Vilniaus, Tadui Andrejevui.

4-finaliuose vyko dar atkaklesnės kovos. Turnyro favoritu laikomas Pijus Labutis (5-2) nugalėjo Rytį Kavaliauską. Justinas Bauža nesunkiai susidorojo su vilniečiu Viktor Li. D.Dieninis (5-3) įveikė vilnietį Jurijų Rybnikovą. Marius Jofė nesunkiai susidorojo su Tadu Andrejevu (5-1).

Taigi pirmajame pusfinalyje susitiko Pijus Labutis ir Justinas Bauža – čia nesunkią pergalę iškovojo Pijus (5-2). Kitame pusfinalyje M.Jofė susivyniojo lengvą pergalę prieš D.Dieninį šiam leisdamas iškovoti tik vieną garbės tašką (5-1).

Finalinė kova vyko taškas į tašką. M.Jofė pirmavo 4-3, tačiau Pijui pavyko pademonstruoti kokybiškesnį žaidimą ir, laimėjęs 4 partijas iš eilės, jaunasis Lietuvos pulo talentas iškovojo pergalę (7-4) „CBET Cup 2018“ pirmajame etape!

Šiame turnyre buvo įsteigtas papildomas prizas geriausiai turnyre pasirodžiusiam veteranui – šį titulą pasidalino jau minėtas Aistis Žiemelis ir Žilvinas Cemnolonskis (9-16 vieta).

Sveikiname visus prizininkus ir primename, kad tai buvo pirmasis iš penkių „CBET Cup 2018" etapas. Viso sezono metu bus skaičiuojamas „CBET Cup 2018“ reitingas. Sezono pabaigoje top-16 sportininkų pagal šį reitingą bus pakviesti dalyvauti „CBET Masters 2018“ sezono finaliniame turnyre su kaupiamuoju priziniu fondu! “CBET Cup 2018” reitingą galima rasti http://tournamentservice.net/ranking.php?id=952

Registracija į antrąjį „CBET Cup 2018“ etapą, kuris vyks kovo 10d., jau vyksta!