Image 2023 10 02 at 14.04

Praėjusį šeštadienį, Panevėžio biliardo klube "FG club billiards" įvyko antrasis šiemet Panevėžio taurės etapas.

Į turnyrą užsiregistravo net 37 dalyviai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Kretingos, Šiaulių, Alytaus, Visagino, Marijampolės, Šakių ir Panevėžio. 

Sportininkai varžėsi pulas-10 disciplinoje kur kovojo iki 6 laimėtų partijų kiekviename susitikime. 

Po visos dienos įtemptų susitikimų paaiškėjo stipriausiųjų 4-tas ir į pusfinalius pateko: Lukas Mačiulis (Vilnius) prieš Arvydas Misiūnas (Šiauliai) ir Jokūbas Silantjevas (Panevėžys) prieš Marius Kirilinas (Vilnius).

Pirmasis pusfinalis tarp Mariaus ir Jokūbo nepateikė intrigos, nes šalies numeris vienas (pulo federacijos reitingas čia) Jokūbas Silantjevas be didesnių sunkumų nugalėjo Marių 6:2. Antrajame pusfinalyje susitiko Lukas su Arvydu. Reikia pažymėti tai kad vyručiai jau buvo susitikę pirmajame šių varžybų etape (pule naudojama dviejų pralaimėjimų sistema, kur vieną kartą pralaimėjus galima į atkrentamasias kvalifikuotis per vieno pralošimo pusę) ir tą kartą pergalę šventė Arvydas rezultatu 6:3, pasiuntęs Luką į vieno pralaimėjimo pusę. Tačiau šį kartą buvo viskas kitaip. Lukas per visą turnyrą įgavo savo formą ir šventė pergalę 6:4 prieš Arvydą. 

Finale susitiko Jokūbas ir Lukas. Atrodė kad nugalėtojas kaip ir aiškus, nes finalo favoritu buvo laikytas Jokūbas. Tačiau pulo aistruoliaims, fanatams ir Jokūbo gerbėjams teko skaudžiai nusivilti, nes pirmoji Lietuvos vieta, tiesiog negalėjo suvaldyti balto rutulio ir pataikyti esminių rutulių. Lukas partija po partijos, naudodamasis Jokūbo paliktomis progomis triumfavo prieš jaunąjį panevėžietį rezultatu 6:1 ir tapo "Panevėžio taurė II" etapo nugalėtoju. 

Sveikiname nugalėtoją bei prizininkus. 

Taip pat Lietuvos pulo federacija dėkoja visiems dalyviams už dalyvavimą A kategorijos turnyre.

Dėkojame "FG Club Billiards" už šiltą priėimimą.