Praėjusį savaitgalį Kaune įvyko ketvirtasis Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos 2011 etapas. Buvo žaidžiama aštuoniukė.

Į varžybas susirinko net 68 vyrai ir 11 moterų sportininkių iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Po įtemptų kovų stipriausią vyrų aštuonetą sudarė net šeši Lietuvos žaidėjai ir du mūsų kaimynai estai: Leonas Mončiunskas (LT), Domas Mineikis (LT), Denis Grabe (EE), Mindaugas Gedvygas (LT), Marius Jofė (LT), Nerijus Paškevičius (LT), Paulius Tamkevičius (LT) ir Erki Erm (EE).

Skaityti daugiau

Atrodo, dar ką tik važiavome į Rygą, o štai jau spalio mėnuo ir artėja paskutinis ketvirtasis Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos etapas spalio 15-16 dienomis. Tai paskutinė galimybė suspėti į traukinį, važiuojantį į finalinį BPL etapą, kuris vyks lapkričio 12-13 dienomis Taline.

Skaityti daugiau

Šį savaitgalį prasidėjo naujasis pulo sezonas. Pirmosios varžybos vyko Kauno boulingo ir biliardo klube „Undinė“, kur paaiškėjo „Club 9“ ir Ivan Simonis taurės nugalėtojai. Tarp vyrų stipriausias buvo Domas Mineikis, o tarp merginų – Agnė Jarušauskaitė.

Skaityti daugiau

Lietuvos pulo federacija (LPF) kreipėsi į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją (VLKK), prašydama oficialiai leisti lietuvių kalboje naudoti biliardo rūšies pavadinimą „pulas“.

Iki šiol lietuvių kalboje buvo naudojamas terminas amerikietiškasis biliardas, tačiau apsvarsčiusi LPF kreipimąsi, Valstybinė lietuvių kalbos komisija rugsėjo 27 d. posėdyje nusprendė, kad skolinys pulas nebūtų vertinamas kaip neteiktinas lietuvių kalbai ir terminai amerikietiškasis biliardas bei pulas būtų laikomi sinonimais.

Skaityti daugiau

Keturi mėnesiai – ilgas laiko tarpas, per kurį tikrai turėjot pasiilgti biliardo. Be to, paskutines savaites visi gyvenom krepšinio ritmu, tad pats laikas prisiminti mums įprasto ir širdžiai mielo žaidimo taisykles.

Spalio 1 dieną skelbiamas oficialus naujojo pulo sezono atidarymas, kuriame privalai dalyvauti.

Jeigu dar neužmiršai, kaip taisyklingai laikyti lazdą, tiksliai pataikyti į kamuoliukus, kviečiam spalio 1 d. į laisvalaikio centrą „Undinė“, kur vyks „Biliardo klubo „Club9“ ir Ivan Simonis Taurė 2011“.

Šių metų, rugsėjo 10 dieną, Kaune, Biliardo Klube „ENTRY“ įvyko Lietuvos Pulo Mėgėjų Čempionatas. Šeštadienį į Kauną pulo mėgėjai rinkosi iš įvairių miestų: Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Alytaus ir Tauragės. Turnyras susilaukė itin didelio dėmesio – 72 dalyviai, kurių tarpe trys merginos. Buvo žaidžiama pool-8 (aštuoniukė).

Skaityti daugiau