Šį savaitgalį prasidėjo naujasis pulo sezonas. Pirmosios varžybos vyko Kauno boulingo ir biliardo klube „Undinė“, kur paaiškėjo „Club 9“ ir Ivan Simonis taurės nugalėtojai. Tarp vyrų stipriausias buvo Domas Mineikis, o tarp merginų – Agnė Jarušauskaitė.

Skaityti daugiau

Lietuvos pulo federacija (LPF) kreipėsi į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją (VLKK), prašydama oficialiai leisti lietuvių kalboje naudoti biliardo rūšies pavadinimą „pulas“.

Iki šiol lietuvių kalboje buvo naudojamas terminas amerikietiškasis biliardas, tačiau apsvarsčiusi LPF kreipimąsi, Valstybinė lietuvių kalbos komisija rugsėjo 27 d. posėdyje nusprendė, kad skolinys pulas nebūtų vertinamas kaip neteiktinas lietuvių kalbai ir terminai amerikietiškasis biliardas bei pulas būtų laikomi sinonimais.

Skaityti daugiau

Keturi mėnesiai – ilgas laiko tarpas, per kurį tikrai turėjot pasiilgti biliardo. Be to, paskutines savaites visi gyvenom krepšinio ritmu, tad pats laikas prisiminti mums įprasto ir širdžiai mielo žaidimo taisykles.

Spalio 1 dieną skelbiamas oficialus naujojo pulo sezono atidarymas, kuriame privalai dalyvauti.

Jeigu dar neužmiršai, kaip taisyklingai laikyti lazdą, tiksliai pataikyti į kamuoliukus, kviečiam spalio 1 d. į laisvalaikio centrą „Undinė“, kur vyks „Biliardo klubo „Club9“ ir Ivan Simonis Taurė 2011“.

Šių metų, rugsėjo 10 dieną, Kaune, Biliardo Klube „ENTRY“ įvyko Lietuvos Pulo Mėgėjų Čempionatas. Šeštadienį į Kauną pulo mėgėjai rinkosi iš įvairių miestų: Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Alytaus ir Tauragės. Turnyras susilaukė itin didelio dėmesio – 72 dalyviai, kurių tarpe trys merginos. Buvo žaidžiama pool-8 (aštuoniukė).

Skaityti daugiau

Šį savaitgalį, rugsėjo 3-4 dienomis, Rygoje biliardo klube „Champions Club“ įvyko trečiasis Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos etapas, kurio nugalėtojais tapo Anna Prisjazniuka (Latvija) ir Kinn Hait (Estija).

Į tarptautines varžybas suvažiavo sportininkai iš Suomijos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Iš viso dalyvavo 70 pulo meistrų: 58 vyrai ir 13 merginų.

Skaityti daugiau

Pasaulio jaunimo čempionate kylanti Estijos pulo žvaigždė Mihkel Rehepapp sėkmingai įveikė kvalifikacijos etapą ir pateko į pagrindines varžybas. Dėl šios priežasties šio sportininko greičiausiai nepamatysime Rygoje vykstančiame trečiame BPL etape.

WPA pasaulio jaunimo čempionatas vyksta mūsų kaimyninėje Lenkijoje. Visas naujienas iš varžybų galite rasti čia http://www.makmarketing.pl/worldchampionships2011/