Į 2012 metų Lietuvos pool-14 čempionatą susirinko 11 merginų ir 54 vaikinai. Šį kartą varžybų organizatorę Lietuvos pulo federaciją maloniai nustebino gausus sportininkų burys iš Klaipėdos, Šiaulių ir Vilniaus. 

Skaityti daugiau

Pasibaigė Lietuvos pulo rinktinės atrankos į Europos čempionatą pirmasis etapas. Renginys buvo neeilinis, sulaukė labai didelio susidomėjimo ir sukėlė tikrą audrą diskusijų.

Pirmą kartą istorijoje į Lietuvos pulo rinktinės atrankos sistemą buvo įtrauktas PAT - Playing Ability Test. Moterų rinktinės kandidatėms buvo nustatytas kvalifikacinis kriterijus – 1000 taškų PAT-1 teste, vyrų rinktinės kandidatų kvalifikacinis kriterijus – 900 taškų PAT-2 teste.

Skaityti daugiau

Kaip jau įprasta, kalendoriniai metai prasideda pool-14 čempionatu. Tačiau šis čempionatas ypatingas. Ir ne tik dėl to, kad Agnei Jarušauskaitei ir Tomui Steponkui bus nelengva apginti čempionų titulus, bet ir dėl to, kad tai pirmasis čempionatas, kurį bendrai organizuoja dvi federacijos. Labai tikimės, kad pirmas blynas nebus prisvilęs.

Skaityti daugiau

2012 metais besidubliuojančių skirtingų federacijų organizuojamų Lietuvos pulo čempionatų NEBELIKO!

Lietuvos pulo federacija ir Lietuvos biliardo federacija susitarė, kad Lietuvos pulo čempionatus ir reitingines pulo varžybas rengs abi organizacijos drauge. 2012 visos pulo varžybos bus vykdomos pagal esamą LPF reglamentuotą tvarką, o  LBF gaus teisę Vilniuje surengti vieną suaugusių čempionatą, vieną jaunimo čempionatą ir vienas reitingines antros kategorijos varžybas. Taip pat susitarta, kad Vilniuje vyks 2012 metų Komandinė taurė.

Skaityti daugiau

Visą sausio mėnesį įviariuose Lietuvos biliardo klubuose bus organizuojami PAT (playing ability test) testai.

Sausio 7-8 - Vilniuje ir Klaipėdoje (PAT-start, PAT-1, PAT-2)
Sausio 14-15 - Kaune ir Šiauliuose (PAT-start, PAT-1, PAT-2) 

Skaityti daugiau

Visai neseniai LPF gavo kvietimą iš EPBF dalyvauti Europos pulo čempionate, kuris įvyks 2012 metų kovo 20 - balandžio 1 dienomis Liuksemburge.

Skaityti daugiau