Į 2012 metų Lietuvos pool-14 čempionatą susirinko 11 merginų ir 54 vaikinai. Šį kartą varžybų organizatorę Lietuvos pulo federaciją maloniai nustebino gausus sportininkų burys iš Klaipėdos, Šiaulių ir Vilniaus. 

Pirma varžybų diena prasidėjo malonia staigmena - Roko Grikšelio 37 taškų serija. Po jos sekė dvi kiek netikėtos netektys: iš pradžių varžybas baigė neseniai PAT-2 Lietuvos rekordą pagerinęs Mindaugas Gedvygas, o netrukus antrą pralaimėjimą gavo Daumantas Dieninis. Panašu, kad abiem sportininkams nepavyko susitvarkyti su jauduliu.

Graži buvo praeitų metų pool-14 čempiono Tomo Steponkaus ir jo bendraklubio Leono Mončiunsko dvikova. Susitikimo pradžioje Tomas, surinkęs 34 kamuoliukų seriją, išsiveržė į priekį, tačiau tuoj pat gavo 25 taškų atsaką iš Leono. Nuožmi ir graži dvikova vyko iki pat susitikimo pabaigos, kai Leonas pagaliau išnaudojo jam suteiktą galimybę ir nugalėjo Tomą rezultatu 60-47.

Sunkiai varžybas pradėjo kitas ProClub sprotininkas Domas Mineikis. Pirmame savo susitikime su šiauliečiu Mindaugu Misevičiumi jis atsilikinėjo 33:53, tačiau sugebėjo susikaupti ir išplėšti labai sunkią pergalę. Kitame savo susitikime Domas ir vėl startavo šiek tiek vangiai ir leido Mindaugui Jonuškiui išsiveržti į priekį. Šį kartą Domui nepavyko panaikinti taškų skirtumo ir teko pripažinti priešininko pranašumą rezultatu 50-60.

Merginų grupėje didžiausia 14 kamuoliukų serija priklauso Albertai Šimkevičiūtei, kuri rytoj pusfinalyje susitiks su Agne Jarušauskaite. Kitame pusfinalyje kovos Neringa Rimšelienė su Simona Milišauskaite.

Čempionato kovų tiesioginę transliaciją galite stebėti internete bambuser.com/v/2304420