Lapkričio 19-20 dienomis Kauno biliardo klube Entry įvyko reitinginės pirmos kategorijos varžybos – Lietuvos pool-9 čempionatas. Renginys pradžiugino gausiu dalyvių skaičiumi – 70 vyrų ir 18 moterų susirinko išmėginti savo jėgas prie biliardo stalo.

Pirmoji čempionato diena pažėrė netikėtumų, kai iš varžybų pasitraukė Baltijos Pulo Lygos antrosios vietos laimėtojas Konstantin Afanasjev, pralaimėjęs Žilviniui Cemnolonskiui rezultatu 7:3. Taip pat savo gerbėjus nuvylė ir Marius Jofė, susitikimo pradžioje pirmavęs net 6:1prieš Marių Abelkį ir per anksti patikėjęs lengva pergale. Rezultatu 7:6 pergalę šventė ir į top-32 pateko M. Abelkis.

Pirmosiose sekmadienio kovose į pusfinalius pateko Domas Mineikis, įveikęs Arvydą Vilčinską (9:4), Marius Šiaudkulis, nugalėjęs Daumantą Dieninį (9:4), Henrikas Strolis, laimėjęs prieš Roką Grikšelį (9:5) ir Mantas Nedzvieckas, įveikęs Haroldą Nevidauską (9:6).

Pusfinaliuose tarpusavy susitiko Domas Mineikis su Henriku Stroliu ir Marius Šiaudkulis su Mantu Nedzviecku.  Po atkaklių kovų H. Strolis turėjo pripažinti jaunojo D. Mineikio pranašumą, kuris į finalą pateko savo varžovą nugalėjęs rezultatu 9:7. Antrajojo pusfinalio pradžia vyko taškas į tašką, M. Nedzvieckas nė nemanė lengvai pasiduoti. Tačiau susitikimui įpusėjus sėkmė visiškai perėjo į M. Šiaudkulio pusę. Jis savo priešininką įveikė 9:4.

Finale susitiko Marius Šiaudkulis ir Domas Mineikis. Abu sportininkai buvo nusiteikę itin rimtai, abu norėjo iškovoti Lietuvos čempiono vardą. Varžybos vyko labai apylygiai: pradžioje Marius įgijo kelių taškų persvarą, tačiau Domas netrukus išlygino rezultatąį 5:5. Po sėkmingo išmušimo įkritus devintam rutuliui, Marius vėl išsiveržė į priekį, bet Domas nepasidavė. Deja, žiūrovų lauktos kontrolinės partijos neprireikė. Finalinis susitikimas baigėsi 9:7 Mariaus Šiaudkulio pergale.

Moterų grupėje geriausiai pasirodė ir į pusfinalį pateko Anastasija Brikmanė, nugalėjusi Viliją Žukaitytę (7:1), Simona Milišauskaitė, įveikusi Albertą Šimkevičiūtę (7:2),  Agnė Jarušauskaitė, laimėjusi prieš Eglę Daunoraitę (7:1) ir Greta Rudžionienė, tik kontrolinėje partijoje šventusi savo pergalę prieš Kamilę Saulytę (7:6).

Pirmąją pusfinalio kovą, į varžybas neatvykus oponentei Gretai Rudžionienei, laimėjo Agnė Jarušauskaitė. Antrajame moterų pusfinalyje Simona Milišauskaitė rezultatu 7:4 įveikė Anastasiją Brikmanę.

Finaliniame susitikime didesnį susikaupimą ir pranašumą nuo pat pradžių demonstravo Agnė Jarušauskaitė. Ji gan nesunkiai (7:2) nugalėjo savo varžovę Simoną Milišauskaitę ir tapo 2011 metų Lietuvos pool-9 čempione.