Spalio 29-30 dienomis Kaune, biliardo klube „Entry“, įvyko II kategorijos varžybos „Entry-Milliken taurei 2011“ laimėti. Iš viso 58 vyrai ir 14 moterų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Alytaus susirinko išbandyti savo jėgas.

Vyrų ketvirtfinalio susitikimai buvo labai įdomūs, nes visos keturios dvikovos buvo itin aukšto lygio ir žiūrovai tikrai turėjo kuo pasimėgauti.

Tarpusavy žaidė Mindaugas Gedvygas (BK „Entry“ Kaunas) ir Konstantin Afanasjev („BlackBall“ Klaipėda). Iš pradžių sportininkų kova vyko taškas į tašką, tačiau susitikimui įpusėjus, Konstantinui pavyko atitrūkti, ir netrukus rezultatas jau buvo 8:6 jo naudai. Tačiau Mindaugas nepasidavė anksčiau laiko. Jam pavyko surasti savyje jėgų laimėti mačą kontrolinėje partijoje rezultatu 9:8.

Tomo Steponkaus (BK „ProClub“ Vilnius) ir Mariaus Šiaudkulio (BK „Vijolė“ Šilauliai) kovoje visą laiką nežymiai pirmavo Marius, tačiau Tomas neleido jam toli atitrūkti ir atkakliai vijosi. Rezultatui esant 7:7, Marius, išmušinėdamas piramidę, įmušė devintąjį rutulį, tuo tarsi patvirtindamas, kad sėkmė vis dėlto lydi stipresnius. Susitikimas baigėsi 9:7 Mariaus pergale.

Žilvino Cemnolonskio (BK „Club-9” Kaunas) ir Sauliaus Vaitukaičio (BK „ProClub“ Vilnius) ketvirtfinalio kovoje 4:2 pirmavo Saulius, tačiau tuomet Žilvinas išlygino rezultatą ir "nebeatidavė" nei vienos partijos savo varžovui. Žilvinas nugalėjo Saulių rezultatu 9:4.

Vienas įdomiausių ketvirtfinalio susitikimų tarp Roko Grikšelio (BK „ProClub“ Vilnius) ir Leono Mončiunsko (BK „ProClub“ Vilnius) išsiskyrė labai kokybišku žaidimu. Pradžioje užtikrintai žaidė Rokas ir netrukus rezultatas tapo 6:3 jo naudai. Tačiau Leonas nepasidavė - susikaupęs jis sužaidė itin brandžiai ir laimėjo kitas penkias partijas iš eilės. Vis dėlto Leonui pritrūko sėkmės užbaigti kovą, ir netrukus žiūrovai gavo šansą stebėti kontrolinę partiją. Rezultatui esant 8:8, Leonas po savo išmušimo buvo priverstas atlikti „push-out“ veiksmą, kuriuo pasinaudojęs Rokas puikiai atsižaidė. Beveik tris minutes galvojęs Leonas nusprendė daryti taktinę klaidą, tačiau "sulipdyti" rutulių jam nepavyko. Nieko nelaukęs Rokas bėgte surinko visus rutulius ir laimėjo lemiamą dvikovą.

Pirmoje pusfinalio dvikovoje Mindaugas Gedvygas (BK „Entry“ Kaunas) labai atkaklioje kovoje rezultatu 9:7 įveikė Marių Šiaudkulį (BK „Vijolė“ Šilauliai). Pastaruoju metu šiems sportininkams vis dažniau varžybose tenka susitikti prie vieno stalo. Trys paskutiniai susitikimai baigėsi Mindaugo pergalėmis.

Antrajame pusfinalyje užtikrintai žaidęs Žilvinas Cemnolonskis (BK „Club-9” Kaunas) be didelio vargo rezulatu 9:4 įveikė Roką Grikšelį (BK „ProClub“ Vilnius), kuris po įtemtos ketvirtfinalio kovos atrodė šiek tiek pavargęs.

Finalas tarp jaunojo žaidėjo Mindaugo Gedvygo (BK „Entry“ Kaunas) ir patyrusio sportininko Žilvino Cemnolonskio (BK „Club-9” Kaunas) nuo pat pradžių klostėsi Mindaugo naudai, tačiau išsiveržęs į priekį 7:4, jis šiek tiek atsipalaidavo ir pradėjo daryti klaidų, kuriomis Žilvinas pasinaudojo. Netrukus rezultatas tapo lygus - 7:7. Įtampa pastebimai išaugo, sportininkai pradėjo žaisti daug atsargiau. Varžybų nugalėtojui išsiaiškinti prireikė kontrolinės partijos ir čia sėkmė lydėjo jaunesnįjį. Išmušinėdamas piramidę, Žilvinas padarė lemtingą klaidą, po kurios Mindaugas nebedavė savo priešininkui prieiti prie stalo ir susirinko visus pergalingos partijos rutulius.

Pirmame moterų pusfinalyje susitiko Lietuvos pulo reitingo lyderės Alberta Šimkevičiūtė (BK „Club-9” Kaunas) ir Agnė Jarušauskaitė (BK „Entry“ Kaunas). Šį kartą Alberta įrodė savo pranašumą, nugalėdama savo varžovę rezultatu 7:4. Antrąjį pusfinalį, neatvykus varžovei, laimėjo Gintarė Aleknaitė (BK „Entry“ Kaunas).

Pirmoji moterų finalo pusė vyko taškas į tašką. Rezultatui esant 4:4, devintasis rutulys tarsi užburtas nenorėjo kristi nei po Albertos nei po Gintarės smūgių. Vis dėlto Albertai galiausiai pavyko persverti rezultatą į savo pusę ir finalis susitikimas baigėsi 7:5 Albertos pergale. Šis laimėjimas Albertai ne tik padovajono varžybų taurę, bet ir užtikrino pirmąją vietą Lietuvos moterų reitinge.