Pasibaigus paskutiniam ketvirtajam Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos etapui, paaiškėjo, kiek Lietuvos sportininkų turės galimybę sudalyvauti finaliniame etape, vyksiančiame Taline lapkričio 12-13 dienomis.

Tikrai turime kuo pasigirti, nes beveik pusė vietų finaliniame etape tenka Lietuvai (5 merginos ir 15 vaikinų). Šiek tiek mažiau sportininkų (2 merginas ir 16 vaikinų) deleguos Estija, o štai Latvijai atiteko vos 4 vietos (1 merginai ir 3 vaikinams). Teisę dalyvauti finaliniame etape iškovojo ir vienas Suomijos sportininkas – Jiri Marsalo. Favoritu laikytas kitas Suomijos atstovas, Olympic-Online komandos narys Petri Makonnen, dėl įtempto tarptautinio varžybų grafiko, negalėjo sudalyvauti paskutiniuose BPL etapuose ir į finalinį etapą nepateko. Petri, žinoma, ne vienintelis praradimas lygos organizatoriams, nes dar vienas Olympic-Online komandos narys Erm Erki iš Estijos nesurinko reikiamų minimalių 58 reitingo taškų ir finaliniame etape bus tik žiūrovu.

Nepaisant to, kad keli tikrai profesionalūs užsienio sportininkai nedalyvaus finaliniame BPL etape, musų sportininkams vis tiek reikės gerokai pasistengti, norint „prasimušti“ į prizines vietas, kurių vyrų grupėje yra tik aštuonios. Merginoms, tikėtina, bus šiek tiek lengviau, tačiau jų prizinis fondas yra mažesnis nei vyrų – bus išdalinta 400 eurų moterims ir 2700 eurų vyrams.

Likus tik kiek daugiau nei trims savaitėms iki finalinio etapo pradžios, merginų grupėje aiškios lyderės yra Agnė Jarušauskaitė, Alberta Šimkevičiūtė ir Ana Prisjažniuka (Latvija). Vyrų grupėje aiškus favoritas yra estas Denis Grabe, laimėjęs du iš keturių BPL etapų, kuriuose dalyvavo. Be Deniso, yra ir dar keli labai stiprūs estai, kurie gali sustabdyti mūsiškius. Mariui Šiaudkuliui, Leonui Mončiunskui ir Mariui Jofei bus išties nelengva išsaugoti savo pozicijas lentelėje. Olimpinė („vieno minuso“) sistema viena vertus gasdina, tačiau kita vertus, skatina koncentruotis į savo pasirodymą nuo pat varžybų pradžios – antro šanso čia neturės niekas.

Merginų grupėje kvalifikaciją praėjo:

Agnė Jarušauskaitė
Alberta Šimkevičiūtė
Eglė Daunoraitė
Gintarė Aleknaitė
Lina Prielaidaitė 

Vyrų grupėje kvalifikaciją praėjo:

Marius Šiaudkulis
Leonas Mončiunskas
Marius Jofė
Nerijus Paškevičius
Tomas Steponkus
Domas Mineikis
Mindaugas Gedvygas
Mantas Nedzvieckas
Saulius Vaitukaitis
Daumantas Dieninis
Šarūnas Zilnys
Žilvinas Cemnolonskis
Edvinas Urbietis
Konstantin Afanasjev
Vilardas Zumaras

Dėl kelionės į Estiją informaciją paskelbsime netrukus, kai paaiškės, ar yra galimybė važiuoti visiems kartu. Startinio mokesčio finaliniame BPL etape nėra. Vienam žmogui nakvynė su pusryčiais mums jau žinomame viešbutyje „Park Inn“ kainuoja 45 eurus už dvi paras.