Praėjusį savaitgalį Kaune įvyko ketvirtasis Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos 2011 etapas. Buvo žaidžiama aštuoniukė.

Į varžybas susirinko net 68 vyrai ir 11 moterų sportininkių iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Po įtemptų kovų stipriausią vyrų aštuonetą sudarė net šeši Lietuvos žaidėjai ir du mūsų kaimynai estai: Leonas Mončiunskas (LT), Domas Mineikis (LT), Denis Grabe (EE), Mindaugas Gedvygas (LT), Marius Jofė (LT), Nerijus Paškevičius (LT), Paulius Tamkevičius (LT) ir Erki Erm (EE).

Į vyrų pusfinalį pateko Leonas Mončiunskas, kontrolinėje partijoje rezultatu 7:6 įveikęs „Ivan Simonis ir „Club-9“ taurės“ laimėtoją Domą Mineikį. Varžybų favoritas Denis Grabe be didesnių pastangų įveikė Mindaugą Gedvygą (7:3). Mariaus Jofės į pusfinalį nepraleido Nerijus Paškevičius, susitikimo pradžioje pirmavęs 5:0 ir pabaigoje šventęs savo pergalę rezultatu 7:2. Paskutinę pergalę išplėšė ir į pusfinalį pateko Paulius Tamkevičius, 7:5 nugalėjęs estą Erki Erm.

Pusfinalio kovos vyko tarp Leono ir Deniso bei tarp Nerijaus ir Pauliaus. Leonas demonstravo labai brandų žaidimą. Rezultatui esant 5:5 vis dar nebuvo aišku, kas gi pateks į finalą. Deja, susitikimo pabaigoje jam pritrūko šiek tiek sėkmės ir jis turėjo pripažinti Deniso pranašumą, kuris laimėjo susitikimą rezultatu 7:5. Antrajame pusfinalyje Nerijus, pasitelkęs savo ilgametę sportinę patirtį, nugalėjo Paulių 7:4.

Finalas tarp lietuvio ir esto praėjo be intrigų. Gal nuovargis, o gal per didelė įtampa lėmė, kad Nerijus nesugebėjo pasipriešinti Denisui ir turėjo pripažinti jo neginčijamą pranašumą. Finalinė kova baigėsi abejonių nekeliančia esto pergale – 7:0.

Moterų grupėje į pusfinalius, nepralaimėjusios nei vienos kovos, pateko Alberta Šimkevičiūtė (LT) ir Ana Prisjazniuka (LV). Taip pat galimybę žaisti pusfinalyje iškovojo Agnė Jarušauskaitė (LT) ir Anna Grintśuk (EE). Šiek tiek apmaudu, kad pusfinalyje lietuvės turėjo žaisti tarpusavyje. Rezultatu 6:3 Agnė, pastaruoju metu demonstruojanti itin nuoseklų žaidimą, įrodė savo pranašumą prieš Albertą. Kitoje pusfinalio kovoje kaimynė latvė Ana Prisjazniuka 6:2 nugalėjo savo bendravardę estę Anna Grintśuk.

Moterų finale, susitikus Agnei, laimėjusiai antrąjį, ir Anai, laimėjusiai trečiajį BPL etapą, įtampos buvo apsčiai. Rezultatui esant 4-4, nei viena sportininkė nenorėjo nusileisti kitai. Vis dėlto lietuvei sava šalis nepagailėjo fortūnos. Agnei pirmaujant 5:4, jos priešininkė Ana padarė lemtingą klaidą, įmušdama aštuntą rutulį į neužsakytą kišenę, ir padovanojo savo priešininkei pergalę rezultatu 6:4.

Šios varžybos sportininkams buvo paskutinė galimybė patekti į lapkričio 12-13 dienomis Estijoje vyksiantį finalinį BPL etapą. Į jį patenka 32 stipriausi vyrai ir 8 daugiausia reitingo taškų surinkusios moterys. Finaliniame etape galėsime išvysti net 20 Lietuvos sportininkų! Pilnas patekusiųjų sąrašas skelbiamas interneto svetainėje http://www.epf.ee/wordpress/wp-content/uploads/2011/10/olympic-online-baltic-pool-league-2011.pdf

Už šią pirmą kartą organizuojamą Olympic-Online Baltijos Pulo Lygą 2011 biliardo federacijos ir sportininkai dėkoja Olympic-Online, biliardo klubams „Entry”, „Baribal”, „Champions Club”, „Undinė”, biliardo reikmenų gamintojams „Mezz Cues”, „Hirano Tips”, viešbučiui „Reval Park Hotel & Casino”, taip pat „Rkiosk”, kelionių agentūrai EURA”, UAB „Aveiras” ir PokerNews.com

Informacinis partneris PokerNews