Šį savaitgalį prasidėjo naujasis pulo sezonas. Pirmosios varžybos vyko Kauno boulingo ir biliardo klube „Undinė“, kur paaiškėjo „Club 9“ ir Ivan Simonis taurės nugalėtojai. Tarp vyrų stipriausias buvo Domas Mineikis, o tarp merginų – Agnė Jarušauskaitė.

Agnė Jarušauskaitė šiais metais siekė apginti praeitais metais iškovotą „Club 9“ ir Ivan Simonis taurės nugalėtojos titulą. Varžybų pradžia nebuvo itin sėkminga žaidėjai, ji pralaimėjo pirmą susitikimą. Tačiau vėliau nesuklupusi nė karto iškovojo turnyro trofėjų – nugalėtojos taurę.

 

Pirmosiose sezono varžybose dalyvavo ne itin gausus dalyvių skaičius: 48 vyrai ir 10 merginų. Buvo žaidžiama pool-9 (devyniukė).

 

Pirmąją varžybų dieną po įtemptų kovų paaiškėjo stipriausių vyrų šešioliktukas ir merginų ketvirtukas.

 

Po atkaklių kovų į ketvirtfinalį pateko H. Nevidauskas, D. Mineikis, V. Zumaras, D. Dieninis, M. Šiaudkulis, M. Gedvygas, E. Urbietis ir L. Mončiunskas.

 

Ketvirtfinalio kovai rimčiausiai buvo nusiteikęs Leonas Mončiunskas, kuris į turnyrą atvyko apginti pernai iškovoto nugalėtojo titulo. Savo priešininką E. Urbietį jis įveikė 9:2. Pusfinalis žaidėjui nebuvo toks lengvas. L. Mončiunskas pusfinalyje susitiko su jaunu ir ambicingu žaidėju iš Kauno BK „Entry“ M. Gedvygu. Nors Mindaugas susitikimo pabaigoje pirmavo 8:6 ir turėjo net dvi progas laimėti susitikimą, tačiau rezultatu 9:8, pergalę šventė Leonas.

 

Kitame pusfinalyje D. Mineikis lengvai įveikė D. Dieninį, rezultatu 9:2.

 

Finale kaip ir pernai susitiko Domas su Leonu. Deja, vilniečiui nepavyko antrus metus iš eilės iškovoti „Club 9“ ir Ivan Simonis taurės. Pergalę šventė D. Mineikis, savo varžovą įveikęs 9:5.

 

Moterų grupėje teisę žaisti stipriausiųjų ketvirtuke iškovojo Kauno pulo klubo „Club9“ žaidėja Danguolė Šimkevičiūtė, Kauno BK „Entry“ žaidėja Agnė Jarušauskaitė, vilnietė Lina Prielaidaitė bei Šiaulių BK „Vijolė“ žaidėja Eglė Daunoraitė.

 

Pusfinalyje susitiko Lina su Egle ir Danguolė su Agne. E. Daunoraitė savo priešininkę įveikė 7:5, o Agnė šventė pergalę, rezultatu 7:3

 

Finale susitiko pernai metų taurės nugalėtoja Agnė Jarušauskaitė ir šiaulietė Eglė Daunoraitė. Agnė savo varžovę įveikė 7:4.

 

LIetuvos pulo federacija dėkoja visiems dalyvavusiems sportininkams už puikų žaidimą ir biliardo klubui "Club 9" už gerai suorganizuotas varžybas.