Šį savaitgalį, rugsėjo 3-4 dienomis, Rygoje biliardo klube „Champions Club“ įvyko trečiasis Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos etapas, kurio nugalėtojais tapo Anna Prisjazniuka (Latvija) ir Kinn Hait (Estija).

Į tarptautines varžybas suvažiavo sportininkai iš Suomijos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Iš viso dalyvavo 70 pulo meistrų: 58 vyrai ir 13 merginų.

Nors į trečiąjį Baltijos Pulo Lygos etapą Estijos delegacija atvyko be pagrindinių savo sportininkų Dennis Grabe ir Erm Erki, kurie šiuo metu atstovauja savo šalį Filipinuose vykstančiame pasaulio porų čempionate, estų dominavimas šiose varžybose jautėsi iš karto: į stipriausiųjų 16-tuką vyrų grupėje prasimušė net devyni Estijos sportininkai. Lietuva turėjo tenkintis  keturiomis vietomis, o latviai dvejomis vietomis. 

Vyrų grupėje nugalėtoju  tapo  Kinn Hait (Estija), 7:6 nugalėjęs savo tautietį  Juri Talu (Estija). Trečią vietą užėmė lietuvis Marius Šiaudkulis (BK Vijolė, Šiauliai) ir Mihkel Rehepapp (Estija). Abu žaidėjai pusfinalio kovas savo varžovams pralaimėjo minimaliu rezultatu 6:7.

Per mažą žingsnelį nuo finalo likęs šiaulietis užtikrintai žaidė viso turnyro metu ir su didele persvara pirmavo pusfinalio susitikime, tačiau jo varžovas nenorėjo nusileisti, o nedidelė Mariaus klaida kontrolinės partijos pabaigoje kelią į finalą atvėrė Estijos sportininkui.

Moterų grupėje nugalėtoja tapo latvė Anna Prisjazniuka, finale užtikrintai  5:2 nugalėjusi Estijos sportininkę Iriną Laidro. Trečią vietą užėmė Lietuvos reitingo lyderės Alberta Šimkevičiūtė (BK „Club9“, Kaunas) ir Agnė Jarušauskaitė (BK „Entry“, Kaunas).

Visuose trijuose Olympic-Online Baltijos Pulo lygos etapuose prizines vietas iškovojęs Marius Šiaudkulis  užtikrino lygos reitingo lyderio poziciją. Moterų grupėje pirmas dvi vietas dalinasi Lietuvos sportininkės: Alberta Šimkevičiūtė ir Agnė Jaurušauskaitė.

Ketvirtas Olympic-Online Baltijos Pulo Lygos etapas įvyks spalio 15-16 dienomis Kaune, laisvalaikio centre „Undinė“. 

Varžybų lenteles galima peržiūrėti:
http://www.tournamentservice.net/tournament.php?id=852

Informacinis partneris http://lt.pokernews.com