Liepos 29 dieną Liuksemburge prasidėjo Europos pulo čempionatas vaikų, jaunimo ir senjorų grupėse. Nežiūrint į tai kad Lietuvos rinktinės sudėtis kelia šiokių tokių abejonių, visgi tai yra istorinis įvykis Lietuvos pulo gyvenime. Juk Europos jaunimo čempionate Lietuvos jaunučiams dar nebuvo tekę dalyvauti. Kaip lietuvaičiams sekasi galite sužinoti apsilankę oficialioje čempionato svetainėje http://www.epconline.eu

Na o tiems, kurie neturi laiko aplankyti oficialios varžybų svetainės, pasistengsime pateikti svarbiausias naujienas trumpai.

Liepos 29 d.

Pirma čempionato diena prasidėjo pool-14 vaikų ir jaunimo grupėse. Deja matome tik vieną trispalvę ir šiek tiek  prisvilusį pirmą blyną. Rapolas Paulavičius pirmą susitikimą rezultatu 34:75 pralošė Zhang Tian iš Švedijos. O antrą susitikimą beveik tokiu pačiu rezultatu 35:75 nusileido norvegui Heimsjoe, Audun Risan.

Liepos 30 d.

Aiškinamasi kas taps Europos čempionu pool-14 kategorijoje. Mūsų kaimynų estų viltis laimėti medalį sudužo po to kai Mihkel Rehepapp po labai permainingos kovos pralošė savo susitikimą šešioliktuke.

Startuoja pool-10 žaidimas ir čia mes matome jog Eimantas Šveikauskas pirmą kovą nusileido kroatui Roberto Bartol 2:6. Antras susitikimas baigėse suomio Aapo Virrankoski pergale 6:2. 

Rugpjūčio 1 d.

Greitai peržvelgus individualių susitikimų tvarkarašti Lietuviškos veliavos neradome, tačiau matome kad 17:00 vietos laiku Lietuvos jaunimas mes iššūkį Austrijos jaunimo rinktinei.

Mums jau gerai pažįstamas estas Mihkel Rehepapp pakeliui i pool-9 šešioliktuką eliminuoja Mario He iš Austrijos. Pastarasis yra šių metų Europos čempionato sidabro medalio laimėtojas suaugusių grupėje.

Po atkaklios kovos teko pripažinti Austrijos rinktinės pranašumą. Tačiau rezultatai kalba apie labai inirtingą kovą. Sveikiname Kęstutį Žadeikį užtikrintai laimėjus savo susitikimą.

Paulavicius, Rapolas 5 : 6 Wilfling Marcel (pool-8)
Žadeikis Kestutis 7 : 2 Guttenberger  Daniel (pool-9)
Šveikauskas Eimantas 69 : 75 Trattnig Tobias (pool-14)
 
Rugpjūčio 2 d.
 
Šiandien prasidėjo aštuoniukės varžybos. Kol kas nėra kuom pasigirti - tiek Rapolas tiek Kęstutis pralošė savo pirmasias kovas. Tačiau jie vis dar turi šansų patekti į atkrentamasias per pralaimėtojų pusę.
 
Mihkel Rehepapp laimėjo estams pirmą bronzos medalį pool-10 kategorijoje. 
 
Rugpjūčio 3 d.
 
Kęstutis Žadeikis jau baigė savo pasirodymą pool-8 varžybose nusileidęs olandui Lars Dijk 3:6. O va Rapolas Paulavičius vis dar bando patekti į "last-16". Trys varžovai jau krito nuo Rapolo lazdos, tačiau reikia laimėti dar du susitikimus norint pasiekti antrą etapą.
 
Deja Rapolas nusileido savo varžovui iš Kipro ir baigė savo pasirodymą užimdamas 25 vietą. Tai kol kas auksčiausias Lietuvos rinktinės laimėjimas.
 
Antras bandymas komandinėse varžybose prieš Šveicarijos komandą deja irgi nesėkmingas. Rezultatui esant 0:2 užskaitytas pralaimėjimas, nors Eimantas Šveikauskas tuo metu ir laiminėjo prieš savo varžovą.
 
Rugpjūčio 4 d.
 
Šiandien prasideda devyniukės varžybos. Startinį susitikimą laimi Kęstutis Žadeikis, tačiau sekanti susitikimą jis priverstas nusileisti "sausu" rezultatu sportininkui iš Serbijos. Kitam lietuviui Eimantui Šveikauskui sekasi ne taip gerai. Jau pirmą kovą jis priverstas pripažinti Eisajan, Elkhem iš Norvegijos pranašumą.