2010 m. Gegužės 15d. Šiauliuose biliardo klube „Carrus Navalis“ įvyko Lietuvos jaunimo aštouniukės (pool-8)čempionatas. Rungtyniauti atvyko 15 sportininkų, iš jų po 4 atstovus is Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, bei 3 iš Kauno.

Nors dalyvių nebuvo daug tačiau į varžybas suvažiavo bene visi stipriausi jaunieji Lietuvos sportininkai. Turnyrofavoritais buvo laikomi Lietuvos pool reitingo dešimtuke esantys Konstantin Afanasev, bei Domas Mineikis.
Jau nuo pirmų etapų įtemptų kovų netrūko. Jaunasis klaipėdietis Eimantas Šveikauskas 5-4 nugalėjo Mantą Nedzviecką (BK Entry, Kaunas), o Arnoldas Vaičiulis (Šiauliai) tokiu pačiu rezultatu iveikė Mindaugą Gedvygą (BK Entry, Kaunas). Taip pat didelę staigmeną pateikė šiaulietis Oskaras Gelžinis antrajame etape 5-1 nugalėjęs vilnietį Domą Mineikį.

Pusfinaliuose susitiko K. Afanasjev ir E.Šveikauskas bei D. Mineikis ir O. Gelžinis. Klaipėdiečių derbyje pergalę rezultatu  6-2 iškovojo K. Afanasjev. Antrame pusfinalyje D. Mineikis 6-1 įveikė O.Gelžinį. Finalas kaip ir dera buvo įtemtas ir gražus. Kova vyko taškas į tašką ir tik susitikimo pabaigoje Konstantin atitrūko 5-3 ir išlaikė persvara laimėdamas rezultatu 6-2. Trečiąsias vietas užėme Oskaras Gelžinis ir Eimantas Šveikauskas. Sveikiname jaunuosius sportininkus su gerais rezultatais.