Olympic-Online Pro“ komandos atstovas iš Estijos Denisas "The Kristiine Machinegun" Grabe ir lietuvė Agnė Jarušauskaitė užtikrintai įveikė savo oponentus ir šventė pergalę antrajame „Olympic-Online Baltijos pulo lygos“ etape, kuris šį savaitgalį vyko Taline įsikūrusiame biliardo klube „Baribal“.

Pirmąją varžybų dieną netrūko staigmenų, kai Arne Leesas (Estija) įtikinamu rezultatu 7-3 įveikė pirmojo etapo, kuris vyko Lietuvoje, nugalėtoją šiaulietį Marių Šiaudkulį, o Eltsinas Zabitovas (Estija) nepaliko vilčių savo tautiečiui Erki Ermui ir užsitikrino vietą tarp 32 geriausių žaidėjų. Tačiau abu žaidėjai rankų nenuleido ir, nors patyrė pralaimėjimus, sugebėjo prasibrauti iki pusfinalio. Antrąją varžybų dieną M. Šiaudkulis susitiko su Denisu Grabe, o E. Ermui antrajame pusfinalyje teko susikauti su jaunu ir sparčiai progresuojančiu sportininku Mihkeliu "Smurf" Rehepappu (Estija). Pademonstravęs beveik tobulą žaidimą D. Grabe triuškinančiu rezultatu 7-2 nukovė M. Šiaudkulį. Antroji pusfinalio kova buvo įtempta iki pat pabaigos, kai M. Rehepappas savo pranašumą prieš varžovą įrodė tik paskutinėje lemiamoje partijoje ir šventė pergalę rezultatu 7-6.

Estišką finalą, kuris vyko iki 9 pergalių, puikiu žaidimu pradėjo M. Rehepappas, kuris surinko beveik visus partijos kamuolius, tačiau jaunajam sportininkui koją pakišo jaudulys ir jis nesugebėjo įmušti lemiamo, gana nesudėtingo, partijos kamuolio, bei leido varžovui lengvai išsiveržti į priekį rezultatu 1-0. Antrąją partiją pradėjęs D. Grabe be vargo padidino rezultatą savo naudai iki 2-0. Trečiojoje partijoje M. Rehepappui pirmuoju mušimu nepavyko įmušti kamuolių, todėl varžovas pasinaudojo proga ir persvarą padidino iki 3-0. Tačiau M. Rehepappas pasiduoti neketino ir pademonstravęs profesionalų žaidimą sugebėjo rezultatą išlyginti. Septintąją partiją pradėjęs M. Rehepappas išmušdamas piramidę ir vėl neįmušė kamuolio, bei suteikė šansą varžovui parodyti savo įgūdžius ir surinkti visus kamuolius. Po pastarosios partijos D. Grabe varžovui daug progų nebesuteikė ir šventė pergalę įtikinamu rezultatu 9-4.

Priešingai nei vyrų finale, moterų grupėje susitiko dvi lietuvės, tai Agnė Jarušauskaitė ir Gintarė Aleknaitė. Pakeliui į finalą A. Jarušauskaitei teko susikauti su daugkartine varžove ir pirmojo „Baltijos pulo lygos“ etapo nugalėtoja Alberta Šimkevičiūte. Šį kartą rezultatu 5-2 savo pranašumą įrodė kaunietė A. Jarušauskaitė. Antrajame moterų grupės pusfinalyje taip pat kaunietė G. Aleknaitė nesuteikė daug vilčių estei Annai Grintśuk ir laimėjo rezultatu 5-2. Po daug žadančios moterų grupės finalo pradžios, kai rezultatas buvo 2-2, G. Aleknaitei teko pripažinti daugkartinės Lietuvos čempionės A. Jarušauskaitės pranašumą įtikinama persvara 6-2.

Taline vykusiame turnyre susirinko 83 dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Rusijos – 67 vyrų grupėje ir 16 moterų grupėje. Trečiasis „Baltijos pulo lygos“ etapas įvyks rugsėjo 3 d. Rygoje, o žaidžiama bus devyniukė (9-ball). Registracija į šį turnyrą vyks iki rugpjūčio 31 d. elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.