Lietuvos pulo meistrai šį savaitgalį, balandžio 9-10 dienomis Kaune laisvalaikio centre „Undinė varžėsi dėl pirmą kartą biliardo klubo „Club9“ kartu su „TonyBet“ organizuoto turnyro „TonyBet Taurė 2011“ čempionų taurės.

Čempionų vardus iškovojo ir turnyro nugalėtojais tapo Leonas Mončiunskas ir Alberta Šimkevičiūtė.

Visą savaitgalį sportininkai iš visos Lietuvos kovojo dėl geriausio žaidėjo vardo. Turnyre dalyvavo 55 vyrai ir 13 moterų. Tradiciškai daugiausiai dalyvių buvo iš Kauno, kurie atstovauja biliardo klubus „Club9“ bei „Entry“.

Po pirmos varžybų dienos paaiškėjo vyrų pogrupio stipriausių žaidėjų 16 ir moterų grupės pusfinalio dalyvės.

Aštuntfinalio susitikimų rezultatai buvo labai įdomūs, tačiau dėl čempiono vardo teisę iškovojo tik 8 žaidėjai. Ketvirtfinalyje tarpusavy žaidė Žilvinas Cemnolonskis su Edvinu Urbiečiu, Leonas Mončiunskas su Mariumi Šiaudkuliu, Marius Jofė su Mindaugu Šalkausku ir Domas Mineikis su Roku Grikšeliu.

Ž. Cemnolonskis pralaimėjo E. Urbiečiui rezulatu 7:5. Tokiu pačiu rezultatu sužaidė ir pergalę išplėšė M. Šalkauskas prieš M. Jofė. Kiti du susitikimai baigėsi rezulatatu 7:4, pergales iškovojo L. Mončiunskas ir Domas Mineikis.

Vyrų pogrupio pusfinaliuose lengvą pergalę prieš M. Šalkauską pasiekė L. Mončiunskas (7:2), D. Mineikis įveikė E. Urbietį, rezultatu 7:4.

Finale susitiko du biliardo klubo „ProClub“ nariai Domas Mineikis ir Leonas Mončiunskas. Ši kartą Leono turima didesnė patirtis leido jam įveikti jaunąjį varžovą, rezultatu 7:3.

Nors šį kartą į turnyrą nesusirinko ypač gausus moterų dalyvių skaičius, tačiau net ir Lietuvos reitingo lyderės turėjo pasistengti dėl patekimo į pusfinalį.

Nei vieno pralaimėjimo nepatyrusios į pusfinalį pateko Agnė Jarušauskaitė (BK „Entry“) ir Vilija Žukaitytė (BK „Club9“). Prie jų prisijungė ir Simona Milišauskaitė ir Alberta Šimkevičiūtė (BK „Club9“).

Pusfinalyje susitiko „Club9“ narės Alberta ir Vilija, kita pusfinalio pora – Agnė ir Simona. Abi varžovių poros pirmąją varžybų dieną buvo jau susitikusios ir reitingo lyderės Alberta ir Simona turėjo pripažinti pralaimėjimą prieš varžoves. Tačiau pusfinalis šioms merginoms buvo sėkmingas ir jos atsirevanšavo už pirmą pralaimėjimą.

A. Šimkevičiūtė sausu rezultatu (6:0) laimėjo prieš V. Žukaitytę, o S. Milišauskaitė įveikė A. Jarušauskaitę, rezultatu 6:4.

Finale ypač sėkmingai žaidė Alberta Šimkevičiūtė bei iškovojo dar vieną trofėjų, tapo „TonyBet Taurė 2011“ nugalėtoja. Ji savo varžovę įveikė rezultatu 6:3.