Šį savaitgalį, kovo 12-13 dienomis Kauno biliardo klube „Entry“ įvyko pirmasis tarptautinis amerikietiškojo biliardo turnyras „Baltijos pulo lyga 2011“, kurios nugalėtojais tapo Lietuvos sportininkai Marius Šiaudkulis ir Alberta Šimkevičiūtė. 

Visą savaitgalį sportininkai iš Lietuvos, Estijos, Latvijos ir Suomijos kovojo dėl geriausio žaidėjo vardo Baltijos šalių regione. Turnyre dalyvavo 73 vyrai ir 10 moterų. Daugiau nei 30 dalyvių atvyko iš kaimyninių valstybių. 

Jau pirmąją varžybų dieną lietuviai buvo nustebinti ypač efektingu žaidimu, kurį demonstravo svečiai iš Estijos, Suomijos. Daugiausiai žiūrovų susiburdavo prie stalo, prie kurio žaisdavo Petri Makkonen (Suomija). Šiam žaidėjui iš karto buvo prognozuojama pergalė turnyre. 

Turnyro pirmą dieną kovos vyko iki nakties. Po įtemptų ir intriguojančių susitikimų paaiškėjo stipriausių žaidėjų 8-tukas, į kurį pateko trys Lietuvos sportininkai. Nors sportininkai buvo pavargę po ilgos pirmos varžybų dienos, tačiau antrąją turnyro dieną prasidėjusios pusfinalio kovos buvo vienos įsimintiniausiųper visą turnyrą.  

Pusfinalyje susitiko turnyro favoritu laikytas suomis Petri Makkonen ir lietuvis Marius Šiaudkulis. Šiaulietis žiūrovams padovanojo neišdildomų įspūdžių. Abu varžovai beveik visas partijas po kiekvieno savo išmušimo rinkdavo visus kamuoliukus, neleisdami varžovui net prieiti prie stalo. M. Šiaudkulis paneigė visų išankstines prognozes ir nugalėjo suomį rezultatu 7:5. 

Kitoje pusfinalio kovoje susitiko kaunietis Marius Jofė ir sportininkas iš Estijos Raimo Teesaar. Kauniečio patekimas į pusfinalį visus nustebino, nes šiuo metu žaidėjas Lietuvos reitinge užima tik 16 vietą. Deja, jam nepavyko įveikti savo priešininko, kuris šventė pergalę 7:4. 

Finale Marius Šiaudkulis nepaliko jokių šansų atstovui iš Estijos Raimo Teesaar. Estas yra šių metų savo šalies pool-9 čempionas, greitai progresuojantis žaidėjas, todėl ateityje jam žadama puiki sportininko kareja. Lietuvis demonstravęs itin profesionalų žaidimą įveikė savo varžovą rezultatu 7:3.

Moterų grupėje pusfinalyje susitiko nuolatinės varžovės, dvi lietuvės Alberta Šimkevičiūtė (BK „Club9) ir Agnė Jarušaukaitė (BK „Entry“). Alberta kovą pradėjo ypač susikaupus, todėl lengvai įsiveržė į priekį, o Agnei nepavyko pasipriešinti savo varžovei. Šis susitikimas baigėsi rezultatu 5:1, Albertos naudai. 

Antroji pusfinalio kovo buvo itin įtempta. Estijos sportininkė Anna Grintčuk ir lietuvė Eglė Daunoraitė žaidė taškas į tašką. Deja, kontrolinėje partijoje Eglė mušdama paskutinį savo vienspalvį kamuoliuką užkliudė juodą, kuris įkrito į kišenę. Susitikimas baigėsi 5:4. 

Finale Kauno biliardo klubo „Club9“ žaidėja Alberta Šimkevičiūtė lengvai įveikė savo varžovę iš Estijos Anna Grintčuk, rezultatu 5:0 ir tapo turnyro nugalėtoja. 

Lietuvos pulo federacija