Nuo 2010 metų sausio 1 dienos įsigaliojus naujam sportinių varžybų reglamentui, visiems sportininkams, dalyvaujantiems LPF varžybose, buvo išduota virtuali sportininko licencija. Visus 2010 metus šios licencijos buvo nemokamos, tačiau nuo 2011 sausio 1 dienos sportininko licencija yra mokama.

2010 gruodžio 18 diena LPF taryba nusprendė, kad nuo 2011 metų pradžios sportininko licencija kainuos 30 litų. Kiekvienas sportininkas, norintis dalyvauti LPF organizuojamose varžybose, privalės turėti galiojančią sportininko licenciją. Sportininko licenciją bus galima įsigyti viename iš šių sportinių klubų: „ProClub“ (Vilnius), „Entry“ (Kaunas), „Club9“ (Kaunas), Lietuvos Moterų Biliardo Lyga (Kaunas), „Klaipėdos Biliardas“ (Klaipėda), „Vijolė“ (Šiauliai). Visi šie sportiniai klubai yra LPF nariai.

LPF nori paskatinti ir paskubinti žaidėjus, kurie dar nepriklauso jokiam biliardo klubui, kad šie kuo skubiau įstotų į vieną iš anksčiau nurodytų sportiniu klubų.

KODĖL REIKALINGA SPORTINIKO LICENCIJA?
Siekiama kad visi žaidėjai įgytų sportininkų statusą, o tokį statusą jiems garantuoja sportininko licencija. Norime, kad žaidėjai tobulėtų, siektų geresnių rezultatų, priklausytų klubams, nes norime, jog Lietuvos žaidėjai galėtų konkuruoti ir nugalėti kitų šalių sportininkus.

 KOKS SPORTININKO LICENCIJOS GALIOJIMO TERMINAS?
Sportininko licencija galios einamuosius kalendorinius metus.

AR GALIU DALYVAUTI VARŽYBOSE, NEPRIKLAUSYDAMAS JOKIAM SPORTINIAM KLUBUI?
Ne, sportininkai neatstovaujantys jokiam klubui nebus registruojami į varžybas.

KAIP TAPTI SPORTINIO KLUBO NARIU?
Jums reikia susisiekti su vienu iš šių LPF nariais esančių klubų: „ProClub“ (Vilnius), „Entry“ (Kaunas), „Club9“ (Kaunas), Lietuvos Moterų Biliardo Lyga (Kaunas), „Klaipėdos Biliardas“ (Klaipėda), „Vijolė“ (Šiauliai). Kiekvienas sportinis klubas turi savo taisykles, todėl dėl detalesnės informacijos reikėtų kreiptis į sportinių klubų vadovus.

KAIP GALĖČIAU ĮSIGYTI LPF SPORTININKO LICENCIJĄ?
Žaidėjas už sportininko licenciją sumoka savo klubo vadovybei 30 Lt, o klubas apie licencijas panorusius įsigyti žaidėjus informuoja LPF, kuri ves žaidėjų sąrašus.