Visas merginas, žaidžiančias biliardą, Lietuvos moterų biliardo lyga sveikina su gimtadieniu. Lygiai prieš metus, sausio 13 dieną, aktyvių merginų dėka buvo įkurta organizacija, vienijanti ir jungianti biliardo sporto atstoves visoje šalyje. Tai Lietuvos moterų biliardo lyga (LMBL). 

Kiekvienas skirtingai leidžia savo laisvalaikį, tačiau dažnai jis būna susijęs su aktyvia veikla, pramogomis. Visus metus aktyvių merginų būrys bandė įrodyti, kad mėgstama pramoga gali tapti ne tik laisvalaikiu, bet ir sportu.

Bandydamos įrodyti, kad biliardas yra ne tik vyrų žaidimas, jos nustebino visus Lietuvos pulo žaidėjus, nuspręsdamos įkurti naują organizaciją, kuri per vienerius metus nuveikė labai daug moterų biliardo naudai. 

ŠIEK TIEK ISTORIJOS APIE MUS

2009 metais lapkričio 8 dieną steigiamajame susirinkime, kuris vyko Kaune laisvalaikio centre „Undinė”, vienbalsiai buvo nutarta įkurti Lietuvos moterų biliardo lygą.

Šios organizacijos pagrindinis tikslas - suvienyti visas merginas Lietuvoje, besidominčias biliardu. Steigiamajame susirinkime buvo patvirtinti organizacijos įstatai, išrinkta organizacijos vadovė ir valdyba. Tai buvo istorinis žingsnis Lietuvos biliardo istorijoje.

2010 metais sausio 13 d. Lietuvos moterų biliardo lygai buvo suteiktas juridinio asmens statusas. Taigi 2011 metais sausio 13 d. Lietuvos moterų biliardo lyga švenčia savo pirmąjį gimtadienį.

Pirmąja LMBL prezidentė yra išrinkta Jovita Juotpalytė. Valdybą sudaro Alberta Šimkevičiūtė, Agnė Jarušauskaitė, Greta Krivickaitė, Kristina Preskienė, Simona Milišauskaitė ir Vilija Žukaitytė. Remiantis patvirtintais oganizacijos įstatais, Prezidentė ir Valdyba išrinktos dvejų metų kadencijai.  

MŪSŲ VEIKLA

Per mūsų gyvavimo metus LMBL suorganizavo kelis turnyrus, kurių metu buvo pasiektas naujas rekordas.  Tik merginoms skirtame biliardo turnyre  – „M8 taurė 2010”, kuris vyko biliardo klube „Entry“, dalyvavo net 43 žaidėjos iš visos Lietuvos. Tai buvo išskirtinis turnyras, merginos ne tik žaidė mėgstamą žaidimą, bet ir dalyvavo įvairiose rungtyse, loterijoje, vaišinosi rėmėjų įsteigtais prizais, buvo apdovanotos įspūdingomis dovanomis. Šis turnyras sulaukė  gausaus rėmėjų palaikymo.

 

Praeitų metų rudenį merginos rinkosi į Vilniaus biliardo klubą „PRO Club”, kuriame vyko pramoginis biliardo turnyras „Let’s get PRO”. Merginos ne tik kovėsi prie biliardo stalo, bet ir galėjo pamatyti valandos trukmės „trick shot“ programą, stebėti vienų geriausių Lietuvos pulo žaidėjų pasirodymą.

 

Didėjantis žaidžiančių pulą merginų skaičius įpareigojo LMBL dažniau rengti merginų turnyrus. Vilniuje kas antrą antradienį organizuojami savaitiniai biliardo turnyrai, skirti tik merginoms. Džiaugiamės, kad šie turnyrai sulaukia vis daugiau entuziasčių.

Tuo tarpu laikinojoje sostinėje, laisvalaikio centre „Undinė”, nuo kovo mėnesio organizuojamos nemokamos biliardo pamokos merginoms, norinčioms išmokti šio sporto subtilybių. Visas biliardo entuziastes kviečiame jungtis prie mūsų.

ŽINOMUMAS VISUOMENĖJE

Organizacija, siekdama būti žinoma ir matoma tarp žaidėjų, sukūrė savo interneto puslapį, kuris yra gausiai lankomas ne tik moterų žaidėjų. Per šiuos metus mūsų svetainė www.lmbl.lt patobulėjo. Joje galima rasti visą aktualią informaciją apie biliardą: informaciją apie būsimus turnyrus, apie įspūdžius iš įvykusių turnyrų, apie biliardo treniruotes ir savaitinius turnyrus, biliardo taisykles, įdomius faktus apie biliardą, Lietuvos moterų bendrą reitingą ir t.t. Stengsimės ir kitais metais operatyviai pateikti informaciją ir tobulinti savo interneto puslapį.

Žiniasklaidos atstovų dėka apie mūsų organizuojamus renginius, turnyrus, treniruotes sužinodavo daugiau žmonių, todėl dėkojame už nuoširdų bendradarbiavimą ir tikimės, kad ir ateityje būsime įdomūs Jums ir toliau skleisite tik pozityvią informaciją apie mus.

Per metus sulaukėme didelės paramos iš mūsų draugų – rėmėjų, kurie ne tik skirdavo pagrindinius prizus mūsų turnyrų nugalėtojoms, bet ir suteikdavo galimybes merginoms treniruotis nemokamai. Be to, šie metai finansiškai buvo palankūs mūsų organizacijai. Dėkojame visiems, kurie skyrė 2 procentų paramą LMBL. Jūsų paramos dėka šiais metais galėsime pinigus skirti žaidėjų sportiniam lygiui kelti.

BENDRADARBIAUJAME SU LPF

Per šiuos metus dėl vykdomos aktyvios veiklos užsitarnavome biliardo organizacijų pagarbą. Šie metai buvo kupini didelių permainų ne tik moterų biliarde. Lietuvos biliardo federacijos Pulo sekcija nusprendė taip pat atsiskirti ir įkurti naują organizaciją. LMBL prisidėjo prie šios iniciatyvos ir tapo Lietuvos pulo federacijos viena iš steigėjų.

ATEITIES DARBAI

Lietuvos moterų biliardo lygos laukia dar daug darbų. Žvelgiame į ateitį, todėl tikimės net tik tobulėti organizuojant įvairiausius turnyrus merginoms, tačiau sudaryti nuolatines sąlygas žaidėjų tobulėjimui, plėsti ryšius su tarptautinėmis organizacijomis. Sieksime, kad dar po metų Lietuvoje žaidžiančių merginų skaičius išaugtų dvigubai.

LMBL GIMTADIENIS

Sausio 8 dieną visos merginos rinkosi Vilniuje į biliardo klubą „PRO Club” paminėti Lietuvos moterų biliardo lygos 1-ojo gimtadienio. Šventėje dalyvavo ne tik merginos iš sostinės, bet ir iš Kauno bei Šiaulių.

Gimtadienio metu buvo prisiminti LMBL pasiekimai per praėjusius metus, išgirsti visi palinkėjimai ir sveikinimai gimtadienio proga. LMBL merginas nustebino bei suteikė nominacijas už įsimintiniausius įvykius, pasiekimus per šiuos metus.

Nominacijos:

Metų čempionė – Agnė Janušauskaitė;
Metų praradimas – Neringa Rimšelienė;
Metų kelionė – Simona Milišauskaitė;
Metų atradimas – Eglė Kazlauskienė;
Metų optimistė – Eglė Daunoraitė;
Naujokė pirmūnė – Gintarė Paulauskienė;
Naujokė entuziastė – Ingrida Andriškevičiūtė;
Metų jungiamoji grandis – Lina Prielaidaitė;
Metų mokytoja – Alberta Šimkevičiūtė.

Gimtadienio metu vyko šventinis porų turnyras. Merginos atsitiktine tvarka išsitraukusios partneres dalyvavo porų turnyre, kurio nugalėtojomis tapo Gintarės Aleknaitės ir Nikki Leftly pora.

Vakarą užbaigė skanus ir saldus pyragas, šampanas ir pokalbis apie Lietuvos moterų biliardo lygos ateitį.

JŪSŲ LMBL