Lietuvos pulo federacija (LPF) pradėjusi savo veiklą, didelį dėmesį skyrė naujų pulo teisėjų ruošimui. Jeigu vis dar galvoji, kad licencijuotu pulo teisėju tapti sunku – klysti. Iš pradžių užtenka pareikšti savo norą.

Didėjantis varžybų skaičius ir gausėjantis biliardo žaidėjų būrys verčia didinti teisėjų pajėgas. Tad, visus norinčius tapti licencijuotais pulo teisėjais, kviečiame kreiptis į Lietuvos pulo federacijos valdybos narį, vyr. teisėją Audrių Berulį ir dalyvauti teisėjų atestacijoje.

Asmuo, norintis įgyti teisėjo licenciją, privalo gerai žinoti pulo žaidimų taisykles, gerai išmanyti LPF sportinių varžybų reglamentą. Atestacijos metu, dėl kurios laiko iš anksto yra susitariama su vyr. teisėju, reikės atsakyti į 10 klausimų apie varžybų teisėjavimą, žaidimų taisykles.

Išlaikius teorinių žinių patikrinimą, įgyjama C kategorijos teisėjo licencija, kuri leidžia teisėjauti varžybų pusfinaliuose bei finaluose. Jeigu teisėjas teisėjauja 5 turnyruose ir jis įgyja pakankamai patirties, tuomet jam suteikiama B kategorijos teisėjo licencija.

Norint gauti A kategorijos teisėjo kvalifikaciją reikalingi papildomi mokymai – turnyro pravedimo apmokymai, kurie vyksta pačių varžybų metu. Vyr. teisėjas privalo gerai žinoti, kaip veikia turnyro pravedimo sistema, kaip taisyklingai pildyti žaidėjų lenteles. Teisėjui įgijusiam pakankamai patirties suteikiama galimybė pravesti antros kategorijos turnyrą.

Beje, primename, jog varžyboms teisėjaujantis asmuo, t.y. vyr. teisėjas, negali būti tų varžybų dalyvis.