Lapkričio 13 – 14 dienomis Kaune laisvalaikio centre „Undinė” įvyko Lietuvos pool-9 čempionatas, kurį organizavo Lietuvos pulo federacija (LPF) ir biliardo klubas „Club9”. Tai buvo pirmos kategorijos reitinginis turnyras.

Varžybose dalyvavo 78 vyrai ir 19 merginų. 

Lietuvos pool-9 čempionatas 2010 – vienas svarbiausių biliardo renginių Lietuvoje. Čempionato organizatoriai šį kartą nustebino visus žaidėjus. Iškilmingos čempionato atidarymo ceremonijos metu LPF prisistatė visiems sportininkams organizacijos tikslus, trumpai papasakojo apie jau nuveiktus darbus ir apie planuojamus projektus ateityje.

 

Čempionato metu visiems sportininkams buvo įrengta poilsio erdvė, kurioje tuo metu nežaidžiantis pulo žaidėjai galėjo pailsėti, pasižiūrėti filmus apie pulą, peržiūrėti ankstesnių turnyrų nuotraukas, prisiminti įdomias akimirkas iš tų varžybų. Taip pat galėjo tiesiog ramiai, niekieno netrukdomi atsipūsti bei pasiruošti būsimai kovai.


Po visą dieną trukusių inirtingiausių ir įdomiausių kovų, kurios vyko iki vėlyvo vakaro, paaiškėjo stipriausių vyrų šešioliktukas:
M. Šiaudkulis, V. Kussat, H. Nevidauskas, G. Obelenius, L. Mončiunskas, M. Jonuškis, J. Merkelis, V. Zumaras, D. Bačinskas, N. Paškevičius, E. Juknevičius, M. Šalkauskas, T. Granskas, K. Afanasjev, V. Savickij, M. Nedzvieckas.

Jau pirmą dieną visi pulo žaidėjai išvydo puikių kovų, o kai kurie žaidėjai pateikė nemažai staigmenų.
Evaldas Juknevičius rezultatu 7:4 įveikė vieną Lietuvos pulo reitingo lyderių – Leoną Mončiunską. Kaunietis pirmą varžybų dieną demonstravo labai gražų žaidimą ir nepatyręs nė vieno pralaimėjimo pateko į stipriausiųjų 16-tuką.


Viena įsimintiniausių kovų pirmą varžybų dieną buvo tarp Konstantin Afanasjev ir Dariaus Parnarausko. Konstantin susitikimą pradėjo labai susikaupęs, todėl lengvai įsiveržė į priekį, rezultatu 5:0. Tačiau Darius neketino nuleisti rankų ir daugiau neleido nė vienos partijos laimėti Konstantin. Darius šventė pergalę rezultatu 7:5.


Antrą varžybų dieną ketvirfinalyje susitiko M. Šiaudkulis su H. Nevidausku, L. Mončiunskas su V. Zumaru, N. Paškevičius su T. Gransku ir M. Nedzvieckas su K. Afanasjev. Šiaulietis Marius lengvai įveikė Haroldą. V. Zumaras be jokio vargo nugalėjo Leoną. Įtempčiausia kova vyko tarp Tomo ir Nerijaus, kurią laimėjo Tomas. O Konstantin šį kartą nusileido Mantui.


Vyrų pogrupio pusfinalyje susitiko T. Granskas su M. Nedzviecku ir M. Šiaudkulis su V. Zumaru. Į finalą pateko Lietuvos reitingų lyderis Marius su kauniečiu Mantu. Finalas buvo įsimintinas ir intriguojantis, nes čempionatas paaiškėjo tik kontrolinėje partijoje
. Rezultatu 9:8 pergalę šventė M. Nedzvieckas, kuris ir tapo Lietuvos pool-9 čempionu.


Lietuvos pool-9 čempionato organizatorius maloniai nustebino toks gausus dalyvaujančių merginų skaičius. Čempionate dalyvavo 19 moterų. Pirmą varžybų dieną turėjo paaiškėti merginų pogrupio pusfinalio dalyvės. Visos dalyvės norėjo būti stipriausiųjų ketverte, todėl kovos prie pulo stalų buvo įtemptos.


Biliardo klubas „Club9“ itin džiaugėsi, jog net 5 klubo žaidėjos pateko į stipriausiųjų aštuntuką. Tai Danguolė Šimkevičiūtė, Vilija Žukaitytė, Aušra Kundreckaitė, Jovita Juotpalytė bei Alberta Šimkevičiūtė. Taip pat į aštuntuką pateko šiaulietė Eglė Daunoraitė, vilnietė Simona Milišauskaitė ir Kauno klubo „Entry“ žaidėja Agnė Jarušauskaitė.


Įtempčiausios kovos ketvirfinalyje įvyko būtent tarp BK „Club9“ narių. Aušra įtirtingoje kovoje nugalėjo Danguolę (7:5). Tuo tarpu Jovitos ir Vilijos dvikovoje prireikė kontrolinės partijos. Merginos žaidė taškas į tašką, nė viena nenorėjo užleisti vietos stipriausiųjų ketverte. Kontrolinėje partijoje pergalę šventė Jovita (7:6).


Į pusfinalį pateko J. Juotpalytė, S. Milišauskaitė, A. Jarušauskaitė ir A. Kundreckaitė. Laimėjusios prieš savo varžoves į finalą pateko daugkartines priešininkės kaunietė Agnė ir vilnietė Simona.


Simonai šį kartą nepavyko pasipriešinti Agnei, kuri 7:1 įveikė savo priešininkę ir tapo Lietuvos pool-9 čempione. Tai trečias laimėtas Agnės čempionatas šiais metais. Primename kad Lietuvos čempionatai vyksta keturiose pulo kategorijose. Pool-9 yra labiausiai mėgstama sportininkų pulo rušis.