Kaip visi tikriausiai žinote, 2010 metų pavasarį LBF pulo sekcija atsiskyrė nuo veikusios Lietuvos Biliardo Federacijos ir įkūrė naują organizaciją - Lietuvos Pulo Federacija (LPF).

Šis žingsnis nebuvo spontaniškas vienos dienos sprendimas. Ilgus metus mums, žmonėms besirūpinantiems pulo sporto šaka, teko stebėti senosios organizacijos bejėgiškumą ir neveiklumą.

Metai iš metų nesikeičianti ir nepajudinama LBF vadovybė nekėlė sau tikslų tobulėti ir judėti į priekį. Pulo sekcija turėdama daugiausiai žaidėjų, kurie kasmet demonstravo ištikimybę šiai sporto šakai, buvo neišgirsti LBF vadovybės. Prioritetų saraše pulas buvo nustumtas į paskutinę vietą. Lietuvos pulo klubų iniciatyva LBF struktūroje atsirado Pulo sekcija, kuri stengėsi įveikti LBF vadovybės apatiją šiai sporto šakai. Tačiau dažnai tekdavo atsimušti į LBF sukurtą sieną, siekiant inicijuoti permainas pulo sporto srityje.

Todėl kasmet mums tekdavo konstantuoti liūdną faktą – „štai praėjo dar vieni metai ir, deja, neįvyko nieko naujo - viskas teka sena vaga“.

Ne vienerius metus ieškojome kompromiso. Pulo sekcijos didelių pastangų dėka atsirado varžybų reglamentas, kuris leido įtvirtinti stabilią čempionatų ir turnyrų organizavimo bei vykdymo sistemą. Daugelis kitų siūlomų naujovių buvo ignoruojamos. Tokia situacija mūsų netenkino. Būdami LBF pulo sekcijos nariais nusprendėme ieškoti sprendimų, kaip viską pakeisti.

2010 metų gegužės mėnesį buvo priimtas sprendimas – įkurta Lietuvos pulo federacija.

Lietuvos pulo federacijoje dirba dinamiška, jauna ir kūrybinga komanda, kuri per pusę savo gyvenimo metų nuveikė daugiau nei senoji LBF per paskutinius dešimt metų. Mes ne tik kuriame, bet įvertiname, analizuojame ir tobulėjame. Mūsų stiprybė – daugiametė patirtis ir naujas požiūris į pulą. LPF pagrindinis sėkmės kriterijus – visada siekiame ir sieksime savo užsibrėžtų tikslų.

Mes prašome, netrukdykite mums dirbti!

Išeidami mes su savimi pasiėmėme tai, ką patys savo rankomis, aukodami savo laiką, sukūrėme. Juk net ir pulo sekcija buvo mūsų kūrinys.

LPF ieškojo bendradarbiavimo būdų su LBF, siekiant kurti vieningą biliardo politiką Lietuvoje, tačiau buvome ignoruojami. Todėl nusprendėme išlikti lojalūs ir atsakingi pulo žaidėjams. Tęsiame savo pradėtus darbus. Mes kovojame už vieningą pulą Lietuvoje, todėl prašome LBF nekenkti šios sporto šakos žaidėjams savo sprendimais.

Kreipiamės į visus pulo žaidėjus ir kviečiame prisidėti prie LPF, prie tų, kurie dirbo ir dirbs vardan Jūsų ir Pulo.

Su pagarba,
Lietuvos Pulo Federacijos Prezidentas
Tomas Brikmanis