Šį savaitgalį biliardo klube „PRO club” įvyko pirmasis Lietuvos moterų biliardo lygos organizuotas pramoginis biliardo turnyras Vilniuje skirtas tik merginoms. Varžybose dalyvavo 15 merginų, daugiausiai Vilniaus žaidėjų. Buvo žaidžiama devyniukė (pool-9).

Turnyre buvo galima išvysti ir senų žaidėjų, kurios jau daugelį metų dalyvauja biliardo čempionatuose ir turnyruose, ir naujų merginų, kuriuos dar tik žengia pirmuosius žingsnius prie biliardo stalo.

„Let’s get pro” turnyrą pradėjo Tomas Steponkus, kuris merginoms rodė įvairiausius biliardo triukus. Kiekvienas jo pasirodymas buvo palydimas merginų ovacijomis. Po to sekė Tomo Steponkaus ir Leono Mončiunsko parodomasis mačas. Žaidėjai merginoms išaiškino devyniukės taisykles bei išsamiai pristatinėjo kiekvieną atliekamą veiksmą žaidimo metu. Merginos ne tik galėjo pasigrožėti vienų geriausių Lietuvos biliardo žaidėjų pasirodymu, bet ir gavo daug naudingų patarimų.

Po pramoginės dalies prasidėjo turnyras. Pradžioje merginos žaidė iki 3 pergalių. Po pirmojo etapo paaiškėjo 4 stipriausios žaidėjos: Vilija Žukaitytė, Simona Milišauskaitė, Lina Prielaidaitė ir Jovita Juotpalytė. Deja, naujoms merginoms nepavyko pasiekti stipriausiojo ketverto. Toliausiai iš naujų žaidėjų nukeliavo Sandra Kinderė ir Reda Kučinskaitė.

Pusfinaliuose susikovė kaunietės prieš vilnietes. Pirmajame pusfinalyje žaidė Vilija ir Lina, antrajame – Simona ir Jovita. Abiems susitikimams prireikė kontrolinės kovos. Pusfinalio kovose triumfavo vilnietės, Vilijai ir Jovitai teko patirti savo pirmąjį pralaimėjimą tą dieną. Abi kaunietės pasidalino trečią vietą.

Finalas buvo žaidžiamas iki 5 laimėtų partijų. „Let’s get pro 2010” turnyro nugalėtoja tapo Simona Milišauskaitė įveikusi Liną Prielaidaitę rezultatu 5:3. Stipriausiai šių varžybų žaidėjai buvo įteikta nugalėtojos taurė. Sveikiname merginas ir linkime toliau siekti gražių pergalių.

„Pro club” savininkai kiekvienai turnyre dalyvausiai žaidėjai įteikė po rožę bei merginas pakvietė lankytis jų biliardo klube. Jie pažadėjo, kad norinčios mokytis ir tobulėti merginos gali drąsiai kreiptis į juos pagalbos ir patarimų.

Dėkojame „Pro club” savininkams už šiltą priėmimą, Tomui Steponkui ir Leono Mončiunskui už biliardo triukus bei merginoms, kurios šeštadienį nusprendė praleisti prie biliardo stalo.

Visas merginas kviečiame spalio 23 dieną susitikti Kaune, biliardo ir boulingo klube „Undinė” (Jonavos g. 40), kur vyks reitinginis turnyras „BK9” – Ivan Simonis taurė” .