winners

Praėjusį savaitgaliį, Kovo 25-26 dienomis, Kaune, biliardo klube "Entry", praūžė tarptautinis turnyras "Mezz Cues" Baltijos pulo lygos 2023 pirmasis etapas. Į turnyrą susirinko gausus dalyvių skaičius iš 7 skirtingų šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Lenkijos, Ukrainos ir Pietų Afrikos Respublikos. Turnyre kovojo 84 dalyviai atviroje grupėje, 9 dalyvės moterų grupėje ir 25 dalyviai veteranų (+45 metų) grupėje. Į turnyrą užsiregistravo net 46 lietuvaičiai, iš kurių net 6 pasidabino įvairių spalvų medaliais. 

Moterų grupėje net 3 lietuvės. Trečioji vieta atiteko Augustei Mikulėnaitei iš Kauno, sidabru pasipuošė Agnė Jarušauskaitė taip pat iš Kauno, na o aukso medalį ir įspūdingo grožio trofėjų pelnė Vilnietė - Simona Milišauskaitė.

Veteranų grupėje iki medalių prasibrovė tik vienas iš 9-ių šioje grupėje dalyvavusių lietuvių - Dainius Vidžiūnas. Finale niekaip nepavykus išnarplioti suomijos atstovo Antti Rantanen rebusų, Dainius buvo apdovanotas sidabro medaliu.

Vyrų, kitaip sakant atviroje grupėje, kurioje gali dalyvauti visi, tiek moterys ar veteranai, buvo ypatingai karšta. Klaipėdietis Kęstutis Žadeikis, tik per plauką patekęs į atkrentamųjų varžybų etapą, nugalėjo visus pasitaikiusius jo kelyje varžovus ir iškovojo auksą. Taip pat šio turnyro organizatoriai įsteigė papildomą prizą bendradarbiaudami su Europos pulo federacija (EPBF - European pocket billiard federation), kad dviems geriausiai pasirodžiusiems dalyviams, būtų įteiktas nemokamas dalyvavimas aukščiausio lygio Europos atvirame čempionate, "Euro Tour". Vieną tokį kelialapį ir gavo minėtasis Kęstutis Žadeikis. Sveikinimai jam. 

Taip pat vyrų grupėje bronzos medaliu buvo apdovanotas ir dar vienas Lietuvos atstovas, Vilnietis - Saulius Vaitukaitis.

Sveikiname visus prizininkus ir nugalėtojus ir linkime visokeriopos sėkmės ateities startuose!!!

visi

Nuotraukoje nuo kairės antras - Saulius Vaitukaitis, ketvirta nuo kairės Agnė Jarušauskaitė, šalia - Simona Milišauskaitė ir Augustė Mikulėnaitė. Už Augustės - Dainius Vidžiūnas ir šalia Kęstutis Žadeikis.