Šiais metais startuoja naujo formato komandinė pulo lyga. Kviečiame visus dalyvauti!

BENDRA INFORMACIJA

Lietuvos pulo komandinė lyga - kas tai yra?

Lietuvos pulo federacijos projektas, kuriame dalyvauja pulo žaidėjų komandos. Viso sezono metu komandos žais namuose, t. y. savo pasirinktoje biliardinėje ar vietoje, kur yra bent vienas pulo stalas, bei svečiuose, t. y. atvykę į kitos komandos pasirinktą biliardinę ar vietą, kur yra bent vienas 9 pėdų pulo stalas.

Kada vyks?

Komandinės pulo lygos susitikimai vyks sekmadieniais. Vienas susitikimas namų aikštelėje, vienas susitikimas išvykoje su kiekviena diviziono komanda.

Lygos kalendorius sudaromas pasibaigus registracijai iki sezono pradžios. Bus pateikiamas preliminarus tvarkaraštis visoms komandoms, kurį bus galima koreguoti ir tvirtinti 15 dienų. Patvirtinus kalendorių, kiekviena komanda įsipareigos dalyvauti susitikimuose.

Sezono trukmė planuojama nuo 2019 metų rugsėjo mėnesio iki 2020 metų birželio mėnesio.

Kas gali dalyvauti?

Komandinėje pulo lygoje gali dalyvauti visi norintys pulo žaidėjai, pasirūpinę, kad jų komanda turėtų vietą kur priimti svečius susitikimams.

Divizionai?

Priklausomai nuo užsiregistravusių komandų skaičiaus, lyga gali būti skirstoma į atskiro pajėgumo divizionus. Viename divizione bus ne daugiau kaip 8 komandos. Idealiu atveju, bus siekiama, kad divizioną sudarytų 6 komandos (tokiu atveju vienai komandai tektų sužaisti 10 susitikimų sezono metu).

Esant poreikiui komandas skirstyti į divizionus pagal pajėgumą, sprendimą dėl komandų paskirstymo priims komandinės pulo lygos administracija.

Startinis mokestis?

Startinis mokestis vienai komandai vienam sezonui 100 EUR + 100 EUR depozitas:

  • 90 EUR keliaus į lygos prizinį fondą;
  • 10 EUR keliaus į fondą skirtą įvairioms lygos išlaidoms padengti.
  • 100 EUR bus depozitas, t. y. sužaidus visus susitikimus ir negavus jokių nuobaudų, ši suma bus grąžinama komandai.

Startinis mokestis nepadengia biliardinės ar kitos vietos, kur yra bent vienas pulo stalas nuomos išlaidų. Tai reiškia, kad turi būti susitarta su patalpų savininku dėl bendradarbiavimo ir patalpų suteikimo lygos susitikimams.

Sezono metu surinktas prizinis fondas bus paskirstytas pirmas tris arba dvi vietas sezono metu užėmusioms komandoms, priklausomai nuo divizione esančių komandų skaičiaus (atitinkamai 50% / 30% / 20% arba 65% / 35%). Jeigu susidarys daugiau nei vienas divizionas, kiekvieno diviziono prizinis fondas bus kaupiamas ir išdalinamas tik tame divizione.

Komandinės pulo lygos formatas?

Komandinė pulo lyga vyks 3x3 formatu. Vienam susitikimui reiks ne daugiau kaip 2 pulo stalų. Prie vieno stalo vyks susitikimas 1x1 (iš viso trys susitikimai, keičiant žaidėjus ir disciplinas, t. y. vienas žaidėjas žais pulas – 9, kitas žaidėjas pulas – 8, trečias žaidėjas pulas – 10). Prie antro stalo vyks 2x2 susitikimas (keičiant žaidėjus bus žaidžiama pulas – 9 disciplina). Vienas žaidėjas viso susitikimo metu gali sužaisti TIK VIENĄ individualų susitikimą ir NE DAUGIAU KAIP DU susitikimus poroje.

Komandų susitikimo metu iš viso įvyks 6 atskiri susitikimai, bendras baigties rezultatas galės būti: 6 – 0, 5 – 1, 4 – 2, 3 – 3.

Registracija ir komandų sudarymas?

Komandų registracija vyksta nuo dabar iki rugsėjo 15 dienos 23:59. Per šį laiką, komanda turės susimokėti startinį mokestį ir depozitą (iš viso 200€). Kalendoriaus sudarymas ir jo patvirtinimas su komandomis vyks nuo rugsėjo 16 dienos iki rugsėjo 30 dienos.

Komandą galės sudaryti nuo 3 iki 6 žaidėjų. Komandos komunikacija su lygos administratoriumi vyks per komandos kapitoną, todėl registruojantis būtina nurodyti komandos kapitoną ir jo kontaktus. Komunikacija bus vykdoma elektroninio pašto ir Facebook socialinio tinklalapio pagalba.

Susitikimui su varžovais galės registruotis visi arba tik dalis komandos narių (mažiausiai 3 nariai). Užregistravus daugiau nei 3 žaidėjus vienam lygos susitikimui, kiekvienas žaidėjas turės sužaisti bent po vieną susitikimą.

Per visą sezoną komanda turės 2 nemokamus komandos sudėties koregavimus, t. y. esamo žaidėjo pakeitimas, naujo komandos nario pridėjimas. Kiti komandos sudėties keitimai kainuos 50 EUR (asmeniui). Šie pinigai keliaus į sezono prizinį fondą.

Žaidėjų paskirstymas susitikimams?

Prieš komandinio susitikimo pradžią, kiekviena komanda turės pateikti užpildytas formas, kuriose bus nurodytas žaidėjų eiliškumas, t. y. nurodyta kuriame susitikime žais tam tikras komandos narys.

Žiniasklaida?

Prieš kiekvieną susitikimą privaloma padaryti bendrą komandų nuotrauką. Nuotraukos bus naudojamos lygos apžvalgoms, siekiant populiarinti komandinę pulo lygą.

Komandinės pulo lygos vadovybė?

Organizatorius: Lietuvos pulo federacija

Lygos komisaras: Edgaras Jurelevičius (Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., +370 638 82443)

Viešųjų ryšių atstovė: Evelina Jurelevičiūtė (Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

+370 639 06204)

REGLAMENTAS

 

Dalyvių apranga: C+ kodas (tvarkinga apranga, polo marškinėliai).

Žaidimas: pulas – 9 (individualus)

Varžybų reglamentas:

  • Žaidžiama iki 7
  • Išmušimas – alternatyvus.
  • 9-as kamuolys statomas ant taško.
  • Taikoma „Power break“ taisyklė.
  • Išmušimo zona neribojama.

 

Žaidimas: pulas – 10 (individualus)

Varžybų reglamentas:

  • Žaidžiama iki 6
  • Išmušimas – alternatyvus.
  • Išmušimo zona neribojama.

 

Žaidimas: pulas – 8 (individualus)

Varžybų reglamentas:

  • Žaidžiama iki 6
  • Išmušimas – alternatyvus.
  • Išmušimo zona neribojama.

 

Žaidimas: pulas – 9 (poros)

Varžybų reglamentas:

  • Žaidžiama iki 6
  • Išmušimas – alternatyvus.
  • 9-as kamuolys statomas ant taško.
  • Taikoma „Power break“ taisyklė.
  • Išmušimo zona neribojama.
  • Ta pati pora gali žaisti tik vieną kartą.