Gegužės 9 dieną prasidėjęs “Eurotour” antrasis etapas, vykęs Trevize (Italijoje) buvo itin sėkmingas geriausiam Lietuvos žaidėjui Pijui Labučiui. Turnyre dalyvavo 208 žaidėjai iš visos Europos bei kelių kitų žemynų. 

P. Labutis šį turnyrą pradėjo stipriai! Trys pirmos pergalės prieš Antoni Kakaris (9-5), Jaroslav Polach (9-3) ir Tomasz Kaplan (9-6). Vėliau P. Labučiui nepavyko pasipriešinti Edmond Zaja (4-9) ir Lietuvos žaidėjas nukeliavo į minusų kvalifikaciją. Šiame etape P. Labutis susitiko su Thorsten Hohmann. Vokietis pirmavo 7-2, bet lietuvis sugriebė save į rankas ir laimėjo šį susitikimą 9-7. Pergalė prieš vokietį nusiuntė P. Labutį į TOP-32, kur Lietuvos atstovas žaidė prieš Konstantin Stepanov. Kova buvo įtempta, bet lietuvis buvo stipresnis ir iškovojo pergalę rezultatu 9-7. Aštuntfinalyje lietuvis iškovojo pergalę prieš Francisco Diaz-Pizarro (9-8), o ketvirtfinalyje dar kartą nugalėjo Tomasz Kaplan, tik šį kartą dar labiau užtikrintai (9-2). Pusfinalyje P. Labutis susitiko su dar vienu Lenkijos atstovu Konrad Juszczyszyn. Susitikimo pradžioje kova buvo įtempta - buvo sunku nuspėti susitikimo laimėtoją. Deja, po kelių partijų iniciatyva išlydo iš P. Labučio rankų ir į finalą keliavo lenkas, kuris vėliau ir tapo šio prestižinio turnyro nugalėtoju. Bet TREČIA VIETA iš 208 žaidėjų yra puikus pasiekimas. Sveikiname Pijų!

Džiugu paminėti, kad šiuo metu P Labutis užima 23-ią vietą bendrame "Eurotour" reitinge ir tai kol kas yra aukščiausias pasiekimas Lietuvos pulo istorijoje! 

Kitas "Eurotour" etapas vyks birželio 13 - 15 dienomis, Sankt Johann im Pongau mieste (Austrijoje).