Pirmasis medalis – jau ir Lietuvos rinktinės įskaitoje. Jaunimo iki 23 metų „aštuoniukės“ disciplinoje bronzą iškovojo pajėgiausias mūsų žaidėjas 20-metis Pijus Labutis.

Vienu disciplinos favoritų laikytas lietuvis pergalingai ir užtikrintai žygiavo iki pusfinalio, jame sėkmė lydėjo varžovą iš Vokietijos.

Iki tol vykusiose vyrų disciplinų varžybose toliausiai Pijui pavyko nukeliauti iki ketvirtfinalio „14.1“ varžybose. Jose jis tik po atkaklios kovos pralaimėjo pasaulinio lygio žvaigždei Albin Ouschan iš Austrijos. Pastarasis yra tapęs pasaulio čempionu, bet pralaimėjimo Pijui jis išvengė tik po labai atkaklios kovos.

Pijus dar dalyvaus jaunimo iki 23 metų „devyniukės“ disciplinos varžybose. Kiti rinktinės nariai į medalius rimčiau nepretenduoja, tačiau žaidžia tikrai ne žemiau savo galimybių ribos. Pavyzdžiui, klaipėdietis Kęstutis Žadeikis jau du kartus pasiekė jaunimo iki 19 metų atkrintamųjų kovų etapus, o jame pralaimėjo tik absoliučiam favoritui W. Zielinskiui. Šis lenkų vunderkindas yra jauniausias žaidėjas, laimėjęs prestižinį vyrų „Eurotour“ etapą, ir jau turi tris medalius šių metų čempionate.

Be Pijaus ir Kęstučio, Lietuvos rinktinei šiemet dar atstovauja Simona Milišauskaitė, dalyvaujanti moterų varžybose, Mantas Ignotas (jaunių), Tomas Brikmanis (veteranų) ir Gintas Jonauskas bei Maksim Suchanov (žmonių ratukuose).