Balandžio 22-ąją įvyko ketvirtasis „Estrella Cup 2017“ etapas! Šią šeštadienio popietę "Neo Kaunas" pulo klube susirinko 28 sportininkai, tarp kurių  buvo 3 moterys bei 5 veteranai. Kvalifikaciniuose etapuose didesnių staigmenų nebuvo. Tiesa, šiek tiek savo gerbėjus nuvylė Nerijus Blaževičius susirinkdamas du minusus ir  galutinėje įskaitoje užimdamas vos 25-ąją vietą.

Galiausiai ketvirtfinaliuose susikovė aštuoni stipriausi turnyro žaidėjai. Edgaras Jurelevičius 2-7 nusileido Martynui Aleksoniui, Marius Jofė 7-3 įveikė praeito turnyro nugalėtoją Vilių Ebbert-Schulte. Daumantas Dieninis kontrolinėje partijoje turėjo pripažinti Justino Baužos pranašumą (7-6); Lietuvos čempionas Pijus Labutis negailestingai (7-0) sutriuškino jaunąjį Kasparą Budniką.

Taigi pirmajame pusfinalyje susitiko Martynas Aleksonis ir Marius Jofė. Pradžioje Marius turėjo minimalią persvarą (2-3), tačiau Martynas laimėjo 5 partijas iš eilės ir iškovojo kelialapį į finalą (7-3). Kitame pusfinalyje tarp Justino Baužos ir Pijaus Labučio pergalę iškovojo pastarasis (7-4) ir pasiėmė antrąjį bilietą į finalą.

Finalinėje kovoje Martynas Aleksonis spurtavo ir pabėgo į priekį (5-1), tačiau lemiamuose epizoduose staiga atsirado netikslumų, kurie leido Pijui ne tik pasivyti Martyną, tačiau net ir persverti rezultatą savo naudai (5-6). Visgi Martynas sugebėjo atrasti savo šaltus nervus ir abu sportininkai buvo priversti žaisti kontrolinę partiją. Joje po atlikto „push-out‘o“ Pijus ilgokai galvojęs nusprendė mušimą palikti Martynui. Martynas sugebėjo atlikti sėkmingą mušimą ir šaltakraujiškai nusivalyti stalą iškovodamas puikią pergalę! Pergalė turnyre leido Martynui Aleksoniui aplenkti Marių Jofę ir pakilti į pirmąją vietą „Estrella Cup 2017“ reitinge, kurį galima rasti šioje nuorodoje http://tournamentservice.net/ranking.php?id=952. Primename, kad sezono pabaigoje šio reitingo top-16 sportininkų bus pakviesti dalyvauti „Estrella Masters 2017“ uždarame turnyre (C kategorija), kurio metu bus išdalintas viso sezono metu kaupiamas prizinis fondas!

Šiame turnyre, kaip ir pirmuosiuose etapuose vėl buvo įsteigti papildomi prizai!
Geriausiai turnyre pasirodžiusia moterimi tapo Simona Milišauskaitė, galutinėje įskaitoje likusi 13-oje vietoje.
Geriausiai turnyre pasirodęs veteranas  Vitoldas Mscichauskas galutinėje įskaitoje likęs 12-as.
Prizas už greičiausiai laimėtą susitikimą atiteko Pijui Labučiui (17 min. / 5-0 prieš V.Mscichauską).
Visus turnyro rezultatus galima rasti http://tournamentservice.net/tournament.php?finstand=22432

Sveikiname visus prizininkus ir primename, kad tai buvo ketvirtasis iš septynių „Estrella Cup 2017" etapas. Penktasis etapas (C kategorija) įvyks jau greitai – gegužės mėn. 20 d.