Balandžio 1-ąją dieną įvyko trečiasis „Estrella Cup 2017“ etapas! Šią šeštadienio popietę susirinko 33 sportininkai, tarp kurių  buvo 4 moterys bei 3 veteranai. Jau kvalifikaciniuose etapuose prasidėjo netikėtumai: vienu iš turnyro favoritų laikytas Mindaugas Gedvygas nusileido Remigijui Sviliui bei Viliui Varankai ir galutinėje įskaitoje liko 25-32 vietose. LPF reitingo lyderis Martynas Aleksonis neprilygo Justui Balčiūnui (2-5) ir turėjo brautis į antrąjį varžybų etapą per minusų pusę.

Galiausiai ketvirfinaliuose susikovė aštuoni stipriausi turnyro žaidėjai. Vytautas Sveikata 3-6 nusileido Rimvydui Piškinui, Justinas Bauža 6-4 įveikė jaunąjį Rytį Kavaliauską. Lietuvos čempionas Paulius Tamkevičius neprilygo Mariui Jofei (3-6); Martynas Aleksonis kovoje su Viliumi Ebbert-Schulte dar kartą buvo priverstas išsisukti lazdas ir pripažinti įtikinamą varžovo pranašumą (1-6).

Taigi pirmajame pusfinalyje susitiko Rimvydas Piškinas ir Justinas Bauža. Rimvydas daugėlio ir ko gero savo paties nuostabai iškovojo puikią pergalę (6-4) palikdamas Justiną tenkintis bronzine trečiąja vieta. Kitame pusfinalyje tarp Mariaus Jofės ir Viliaus Ebbert-Schulte prireikė kontrolinės partijos – joje visgi tiksliau sužaidė Vilius ir iškovojo kelialapį į finalą (6-5).

Finalinėje kovoje Rimvydas turėjo pripažinti svečio iš Vilniaus pranašumą, kuris iškovojo puikią pergalę (6-4) ir tapo „Estrella Cup 2017“ trečiojo etapo nugalėtoju! R.Piškinui atiteko sidabrinė antroji vieta, kuri šio sportininko karjeroje yra apskritai pirmoji iškovota prizinė vieta LPF reitinginėse varžybose – taigi papildomi sveikinimai Rimvydui! Pergalė turnyre leido Viliui Ebbert-Schulte pakilti į trečiąją vietą „Estrella Cup 2017“ reitinge, kurį galima rasti čia: http://tournamentservice.net/ranking.php?id=952. Primename, kad sezono pabaigoje šio reitingo top-16 sportininkų bus pakviesti dalyvauti „Estrella Masters 2017“ uždarame turnyre (C kategorija), kurio metu bus išdalintas viso sezono metu kaupiamas prizinis fondas!

Šiame turnyre, kaip ir pirmuosiuose etapuose, vėl buvo įsteigti papildomi prizai!
Geriausiai turnyre pasirodžiusia moterimi tapo Simona Milišauskaitė, galutinėje įskaitoje pasidalinusi 17-24 vietas.
Geriausiai turnyre pasirodęs veteranas  Vitoldas Mscichauskas,galutinėje įskaitoje likęs 25-32-as.
Prizas už greičiausiai laimėtą susitikimą atiteko Pauliui Tamkevičiui (23 min. / 5-0 prieš V.Reinartą).
Visus turnyro rezultatus galima rasti http://tournamentservice.net/tournament.php?finstand=21841

Sveikiname visus prizininkus ir primename, kad tai buvo trečiasis iš septynių „Estrella Cup 2017" etapas. Ketvirtasis etapas (C kategorija) įvyks jau ne už ilgo – balandžio mėn. 22 d.