Vasario 25-ąją įvyko antrasis „Estrella Cup 2017“ etapas! Šią šeštadienio popietę susirinko 29 sportininkai, tarp kurių  buvo 3 moterys bei 3 veteranai. Jau kvalifikaciniuose etapuose prasidėjo netikėtumai: Lietuvos čempionė Ugnė Štarkaitė gavo du minusus (2:5 prieš L.Mačiulį ir 0:5 prieš D.Daugvilą) ir buvo priversta pasitraukti iš turnyro laimėjusi vos 2 partijas. Kitam Lietuvos čempionui, Pauliui Tamkevičiui tai taip pat nebuvo pati geriausia diena – Pauliui nepavyko prasibrauti net iki play-off varžybų etapo (4:5 pralaimėtas susitikimas K.Budnikui ir 3:5 B.Astrauskui); galutinėje įskaitoje Paulius liko vos 14-oje vietoje.

Intrigos tęsėsi ir kvalifikaciniame minusų etape kovoje dėl patekimo į top-8. Čia R.Piškinas kontrolinėje partijoje padovanojo pergalę svečiui iš Vilniaus A.Pajuodžiui (4:5), V.Sveikata kiek netikėtai įveikė B.Astrauską (5:3), E.Juknevičius sausu rezultatu nukovė E.Jurelevičių (5:0) ir galiausiai veteranų grupės atstovas G.Sulžickas nugalėjo favoritu laikytą D.Daugvilą (5:2).

Galiausiai ketvirfinaliuose susikovė aštuoni stipriausi turnyro žaidėjai, visgi šis etapas praėjo be didesnių netikėtumų. Tiesa, G.Sulžickas vos nepateikė dar vieno siurprizo, kuomet kovoje prieš M.Jofę pirmavo 6:4, tačiau Gintarui nepavyko realizuoti savo persvaros ir Mariui kontrolinėje partijoje pavyko išplėšti pergalę (7:6) ir kelialapį į turnyro pusfinalį.

Taigi pirmajame pusfinalyje susitiko Martynas Aleksonis ir Rytis Kavaliauskas. Kogero galima drasiai sakyti, kad Martynas sužaidė savo gyvenimo mačą ir Ryčiui realiai nebuvo jokių padoresnių galimybių net pagalvoti apie pergalę – įtikinama Martyno pergalė (7:2) ir lengvas patekimas į finalą. Kitame pusfinalyje Marius Jofė kovoje su jaunuoju Kasparu Budniku iškart pabėgo į priekį (3:0), tačiau Kasparas sugebėjo išlyginti rezultatą (3:3 / 4:4). Visgi Marius lemiamais momentais pademonstravo tikslesnį žaidimą ir paliko Kasparą tenkintis trečiąja vieta pats prisijungdamas finale prie M.Aleksonio (7:4).

Finalinėje kovoje M.Jofė nelėtino tempo – visą susitikimą M.Aleksoniui teko Marių vytis. Galiausiai (7:4) Marius iškovojo puikią pergalę tapdamas „Estrella Cup 2017“ antrojo etapo nugalėtoju!
Pergalė turnyre leido Mariui pakilti į pirmąją vietą „Estrella Cup 2017“ reitinge, kurį galima rasti šioje nuorodoje http://tournamentservice.net/ranking.php?id=952. Primename, kad sezono pabaigoje šio reitingo top-16 sportininkų bus pakviesti dalyvauti „Estrella Masters 2017“ uždarame turnyre (C kategorija), kurio metu bus išdalintas viso sezono metu kaupiamas prizinis fondas!

Šiame turnyre, kaip ir pirmuosiuose etapuose vėl buvo įsteigti papildomi prizai!
Geriausiai turnyre pasirodžiusia moterimi tapo dvi draugės - Evelina Jurelevičiūtė ir Arvilė Ratnikaitė, galutinėje įskaitoje pasidalinusios 17-24 vietas.
Geriausiai turnyre pasirodęs veteranas  jau minėtasis Gintaras Sulžickas,galutinėje įskaitoje likęs garbingoje 5-oje vietoje ir tik per plauką nepatekęs į pusfinalį.
Prizas už greičiausiai laimėtą susitikimą atiteko Martynui Aleksoniui (16 min. / 5-1 prieš J.Gaubį).
Visus turnyro rezultatus galima rasti http://tournamentservice.net/tournament.php?finstand=21342

Sveikinimai prizininkams ir primename, kad tai buvo antrasis iš septynių „Estrella Cup 2017" etapas. Trečiasis etapas (C kategorija) įvyks jau ne už ilgo – balandžio mėn. 1 d.