Sausio 28-ąją įvyko pirmasis 2017 m. sezono „Neo Kaunas - Estrella Cup“ etapas! Šią šeštadienio popietę susirinko 42 sportininkai, tarp kurių  buvo 2 moterys bei 5 veteranai. Jau kvalifikaciniuose etapuose įsiplieskė intriguojančios kovos su dar labiau intriguojančiais galutiniais rezultatais. Pirmąjį netikėtumą bandė pateikti Evelina Jurelevičiūtė kovoje prieš Lietuvos čempioną Paulių Tamkevičių, kuomet pastarasis tik kontrolinėje partijoje sudėtingu lemiamu pjovimu išplėšė pergalę (5-4)! Tačiau vėliau Paulius sulaukė Evelinos brolio keršto, kuomet Edgaras Jurelevičius (vėlgi kontrolinėje partijoje) įrodė, kad sesės neleis skriausti niekam!

Galiausiai aštunfinaliuose susikovė šešiolika stipriausių turnyro žaidėjų, visgi šis etapas praėjo be didesnių netikėtumų. Tačiau jau 4-finaliuose išvydome įtemptų kovų, kuomet Martynas Aleksonis sunkioje kovoje įveikė Vilių Schulte (5-3), Marius Jofė sugebėjo palaužti Justiną Baužą (5-3), Paulius Giedraitis tik kontrolinėje partijoje nusileido jaunajam Mindaugui Gedvygui (4-5) ir galiausiai Pijus Labutis greituoju būdu susidorojo su Rimvydu Piškinu (5-0).

Taigi pirmajame pusfinalyje susitiko Martynas Aleksonis ir Marius Jofė. Rezultatui esant 3-3 Marius padarė apmaudžią klaidą, kuri leido Martynui pabėgti į priekį ir galiausiai iškovoti pergalę (5-3). Kitame pusfinalyje Mindaugas Gedvygas pademonstravo, kad Pijus Labutis irgi žmogus ir gali būti nugalėtas – na ir nugalėjo Mindaugas Pijų rezultatu 5-2!

Finalinė kova buvo dar vienas Mindaugo Gedvygo šou – čia jis nelėtino tempo ir rezultatu 5-3 įveikė Martyną Aleksonį tapdamas „Estrella Cup 2017“ pirmojo etapo nugalėtoju!

Šiame turnyre, kaip ir pirmuosiuose etapuose vėl buvo įsteigti papildomi prizai!
Geriausiai turnyre pasirodžiusia moterimi tapo Augustė Mikulėnaitė galutinėje įskaitoje pasidalinusi 17-24 vietas.
Geriausiai turnyre pasirodęs veteranas  Juozas Gaubys galutinėje įskaitoje taip pat pasidalino 17-24 vietas ir tik per plauką nepateko į 8-finalį.
Prizas už greičiausiai laimėtą susitikimą atiteko Mindaugui Gedvygui (18min. / 5-1 prieš A.Navicką).
Visus turnyro rezultatus galima rasti http://tournamentservice.net/tournament.php?finstand=20988

Sveikiname visus prizininkus ir primename, kad tai buvo pirmasis iš septynių „Estrella Cup 2017" etapas. Antrasis etapas (C kategorija) įvyks jau netrukus – vasario mėn. 25 d.