Gruodžio 4-ąją dieną Prienų sporto arenoje baigėsi keturias dienas trukęs „Tete-a-tete“ Lietuvos pulo čempionatas 2016: paaiškėjo paskutinių dviejų rungčių – pulas-10 ir pulas-9 – čempionai. Jais tapo P. Labutis, tapęs visų disciplinų absoliučiu čempionu, U. Štarkaitė ir G. Sulžickas (pulas-10) bei A. Jarušauskaitė ir Ž. Cemnolonskis (pulas-9).

Pulas-10 rungties vyrų grupės pusfinaliuose M. Aleksonis įveikė P. Tamkevičių rezultatu 7:5, įtemptos kovos nepareikalavo ir P. Labučio susitikimas su M. Šalkausku – jis baigėsi 7:2. Moterų grupėje ilga ir sunki kova vyko tarp L. Prielaidaitės ir U Štarkaitės ­– pastarajai pergalę iškovoti pavyko tik kontrolinėje partijoje (6:5). Kitame pufinalyje T. Vaitkienė iš karto išsiveržė prieš A. Jarušauskaitę ir jai nebepavyko perimti žaidimo į savo rankas – T. Vaitkienė laimėjo rezultatu 6:3. Veteranų grupės pusfinaliuose tik kontrolinėje partijoje paaiškėjo G. Sulžicko pranašumas prieš J. Gaubį (6:5), iš kito pusfinalio kvalifikavosi Ž. Cemnolonskis.

Finalinėse pulas-10 kovose P. Labutis rezultatu 7:4 laimėjo prieš M. Aleksonį, ir tapo dar vienos disciplinos čempionu. Moterų grupės finale T. Vaitkienei nepavyko iškovoti trečiojo aukso medalio – U. Štarkaitė iškovojo titulą rezultatu 6:4. Veteranų grupėje taip pat netikėtai iki šiol finalinėmis pergalėmis besidžiaugusiam Ž. Cemnolonskiui teko pripažinti G. Sulžicko pranašumą – jis laimėjo rezultatu 6:1.

Taip pat paskutiniąją dieną vyko pulas-9 kovos – vyrų grupės lentelėje ketvirtfinalio kovose vietas pusfinaliuose iškovojo P. Labutis, M. Gedvygas, nugalėjęs S. Vaitukaitį ir Kęstutį Žadeikį jaun., taip pat P. Giedraitis ir J. Bauža. Moterų grupėje staigmena tapo T. Vaitkienės nepatekimas tarp medalininkių – ji iš karto pralaimėjo U. Štarkaitei ir A. Ratnikaitei ir turėjo pasitraukti iš tolimesnės kovos. Po ilgų ir varginančių susitikimų į šios grupės pusfinalius pateko S. Milišauskaitė, A. Jarušauskaitė, L. Prielaidaitė ir A. Mikulėnaitė. Veteranų grupėje iki pusfinalių prasibrovė Ž. Cemnolonskis, G. Danilevičius, G. Sulžickas ir D. Parnarauskas.

Vyrų grupės pusfinaliuose kova virė tarp J. Baužos ir P. Giedraičio, kuriam tik kontrolinėje partijoje pavyo patekti į finalą. Kitame pusfinalyje P. Labučiui nepasirodė sunku įveikti M. Gedvygą rezultatu 9:2. Moterų pusfinaliuose atkakli dvikova vyko tarp A. Mikulėnaitės ir A. Jarušauskaitės – šio susitikimo nugalėtoja taip pat buvo aiški tik po kontrolinės partijos, kurioje pergalę išplėšė A. Jarušauskaitė. Kitame pusfinalyje S. Milišauskaitė rezultatu 7:4 laimėjo prieš L. Prielaidaitę. Veteranų grupės pusfinaliuose Ž. Cemnolonskis nesunkiai įrodė savo pranašumą prieš G. Danilevičių rezultatu 7:1, D. Parnarauskas 7:4 įveikė G Sulžicką.

Finaliniuose susitikimuose P. Labučiui pavyko iškovoti ketvirtąją taurę ir tapti absoliučiu čempionu visose rungtyse – prieš P. Giedraitį jis laimėjo 9:3. Moterų grupėje po įtempto pusfinalio A. Jarušauskaitė atsigavo ir S. Milišauskaitę ji įveikė rezultatu 7:2. Veteranų grupės finale D. Parnarauskui nepavyko sukliudyti Ž. Cemnolonskiui iškovoti trečiąją čempionato taurę – jis laimėjo rezultatu 7:5.

Taip pat buvo išsiaiškintas ir pirmą kartą šiame čempionate kartu pulas-9 disciplinoje žaidusių neįgaliųjų vežimėliuose čempionas – jo vardą iškovojo M. Suchanov, antras liko V. Žilys, tretieji liko M. Žvilauskas ir R. Radzevičius.

Po pirmą kartą tokiu mastu vykdyto renginio, tikimasi panašų formatą išlaikyti ir kitais metais – Lietuvos pulo federacijos teigimu, tokio tipo renginys pasiteisino ir galima galvoti ir apie ateities perspektyvas. Keturias dienas kovoję žaidėjai taip pat pripažįsta, jog jau laukia kito tokio ar panašaus svarbiausio Lietuvos pulo pasaulio įvykio – telieka jam treniruotis.