Gruodžio 3-iąją dieną prasidėjo trečioji „Tete-a-tete“ Casino Lietuvos pulo čempionato 2016 diena, kurios metu paaiškėjo pulas-8 rungties čempionai – P. Labutis, T. Vaitkienė ir Ž. Cemnolonskis. Taip pat paaiškėjo ir pulas-10 disciplinos pusfinalių dalyviai ir prasidėjo paskutinioji, pulas-9, rungtis.

Svarbiausi dienos mačai buvo sužaisti vakare, kai prasidėjo pulas-8 pusfinalių kovos: vyrų grupėje P. Labutis be vargo įveikė V. Schulte-Ebbert 7:2, K. Žadeikis jaun. į finalą pateko be kovos. Moterų grupėje pusfinalių kovos buvo skirtingos: A. Jarušauskaitė nesunkiai laimėjo prieš E. Jurelevičiūtę 6:1, tačiau daug daugiau įtampos buvo T. Vaitkienės ir U. Štarkaitės kovoje – beveik tris valandas trukusiame mače tik įtemptoje kontrolinėje partijoje likus keliems paskutiniams rutuliams T. Vaitkienei pavyko išpešti pergalę rezultatu 6:5. Veteranų grupėje abiems pusfinalių susitikimams netrūko įtampos: Ž. Cemnolonskis prieš Ž. Varnelį laimėjo 6:4, G. Danilevičiui prieš Sulžicką laimėti pavyko tik po kontrolinės partijos (6:5).

Vyrų grupės finale tarp P. Labučio ir K. Žadeikio jaun. gana netikėtai (ypač po pulas-14 rungties finalo, kuriame K. Žadeikį nuo laimėjimo skyrė vos trys taškai) kova baigėsi po pirmosios partijos: padaręs gražių ir užtikrintų smūgių K. Žadeikis atidavė iniciatyvą P. Labučiui, ir daugiau iki pat žaidimo pabaigos jos nebeatgavo – P. Labutis tapo Lietuvos čempionato pulas-8 disciplinos nugalėtoju rezultatu 7:0. Moterų finalas taip pat nebebuvo toks įtemptas kaip T. Vaitkienės ir U. Štarkaitės žaistas pusfinalis – T. Vaitkienė gana lengvai įveikė A. Jarušauskaitę rezultatu 6:2. Veteranų grupės finale situacija buvo panaši – antrą čempionato finalą iš eilės laimėjo Ž. Cemnolonskis, laimėjęs prieš G. Danilevičių 6:1.

Pulas-10 rungtyje buvo sužaisti ketvirtfinaliai ir paaiškėjo pusfinalių dalyviai: vyrų grupėje be pralaimėjimų šioje disciplinoje žaidęs M. Aleksonis, kuris susitiks su P. Tamkevičiumi, kitame pusfinalyje susitiks M. Šalkauskas ir P. Labutis, kurie taip pat neturi pralaimėjimų šioje rungtyje. Moterų grupėje netikėta buvo L. Prielaidaitės pergalė prieš A. Jarušauskaitę laimėtojų kvalifikacijos į pusfinalius etape – ši pergalė lėmė L. Prielaidaitei vietą pusfinalyje, kuriame ji susitiks su U. Štarkaite. Kitame pusfinalyje susitiks pulas-14 ir pulas-8 finalistės T. Vaitkienė ir A. Jarušauskaitė. Veteranų grupėje J. Gaubys kovos prieš G. Sulžicką, Ž. Varnelis – prieš Ž. Cemnolonskį. Visi šie susitikimai vyks gruodžio 4-ąją po pietų.

Pulas-9 rungties, pradėtos trečiosios žaidimo dienos vakare, pirmas etapas didelių siurprizų iki šiol nepateikė, visos svarbios kovos taip pat bus žaidžiamos paskutiniąją dieną – ji bus itin įtempta, kadangi bus žaidžiami dviejų rungčių pusfinaliai ir finalai.