Gruodžio 1-ąją prasidėjo Lietuvos pulo pirmenybės – "Tete-a-Tete" Casino Lietuvos pulo čempionatas 2016, kuris sukvietė visus geriausius šalies sportininkus į Prienus: čia esančioje Rūdupio arenoje žaidėjai dėl Lietuvos čempiono vardo varžysis keturiose skirtingose disciplinose.

Lietuvos pulo čempionatas – svarbiausias įvykis Lietuvos pulo pasaulyje, į kurį kiekvienais metais susirenka visas būrys sportininkų: jame vyksta pačios aršiausios kovos, kadangi tai ypatingą statusą turintis įvykis. Šiųmečiam renginiui intensyviai ruošėsi ne tik sportininkai, tačiau ir Lietuvos pulo federacija kartu su Prienų savivaldybe: iš keturių skirtingų varžybų šiemet, atsižvelgiant į tarptautinių varžybų pavyzdį, rengiamos vienos. Iš įvairių vykstančių reitinginių varžybų tai čempionatą išskiria prestižiškumu.

Tačiau ir tarp visų jau vykusių Lietuvos pulo pirmenybių, šios pranoksta visas ankstesnias savo neeiliniu mastu – laukia 4 dienos, 4 disciplinos ir rinktiniai Lietuvos pulo žaidėjai. Jie į varžybas kviesti pagal aukščiausias pozicijas reitinge, kuriame užfiksuoti geriausi pasiekimai per paskutinius dvylika mėnesių – sportininkai vykusiose varžybose kovojo ne tik dėl prizinių vietų, bet ir dėl reitingo taškų. Kurie kai kuriems tik paskutinėmis savaitėmis prieš artėjantį čempionatą paaiškėjo, ar jie bus kviečiami žaisti į Prienus, ar ne. Taigi iš viso susirungs 32 vyrai, po 8 veteranus bei moteris. Svarbu paminėti, jog greta jų – pirmą kartą Lietuvos pulo čempionatų istorijoje – pasirodys ir 4 neįgalieji vežimėliuose.

Net 6 dalyvausiantys žaidėjai bandys apginti jau turimą čempiono titulą, tačiau neverta manyti, kad ankstesni pasiekimai nulems naujųjų čempionų vardus – per metus reitinge įvyko daug įvairių pokyčių, kurie žada ir naujų nugalėtojų veidų. Visa tai žada ne vieną įdomų ir įtemptą susitikimą prie pulo stalo – visas šias kovas gyvai bus galima stebėti delfi.tv.