Rugpjūčio 20-ąją įvyko šeštasis „Neo Kaunas - Estrella Cup“ etapas! Šią karštą šeštadienio popietę susirinko 24 ištikimiausi pulo entuziastai (3 moterys bei 21 vyras)! Jau kvalifikaciniuose etapuose prasidėjo įnirtingos kovos, kuriuose netrūko siurprizų ir net labiausiai patyrę pulo ekspertai turėjo mįslingai kraipyti galvas. Pirmąjį netikėtumą pateikė Miglė Strumskytė įveikusi tituluotąjį dukartinį Lietuvos čempioną Paulių Tamkevičių (5-4). Ne ką mažesnę sensaciją pateikė Vilius Schulte-Ebbert vos ne sausu rezultatu nugalėjęs sau lygių Lietuvoje kol kas neturintį Pijų Labutį (5-1)!

Galiausiai ketvirtfinaliuose susikovė aštuoni stipriausi turnyro žaidėjai. Justinas Bauža pademonstravo gražų ir kokybišką žaidimą ir privertė lazdą išsisukti Vilių Schulte-Ebbert (7-5). Mindaugas Šalkauskas pasiduoti privertė Tomą Valiūną (7-2). Marius Jofė prieš Pijų Labutį pirmavo 4-2, tačiau Pijus prisiminė, kad jis yra geriausias ir galiausiai iškovojo pergalę (4-7). Martynas Aleksonis nesunkiai sudorojo Miglę Strumskytę (7-3), kuri tapo geriausiai turnyre pasirodžiusia moterimi ir laimėjo Estrella įsteigtą specialų prizą.

Pirmajame pusfinalyje susitiko Justinas Bauža ir Mindaugas Šalkauskas. Visus kokybišku žaidimu stebinęs jaunasis Justinas Bauža nelėtino tempo ir galiausiai Mindaugui Šalkauskui teko pripažinti Justino pranašumą (7-4). Kitame pusfinalyje Pijus Labutis laiko nešvaistė ir jokių bereikalingų vilčių nedalino galiausiai be didesnio vargo nugalėdamas Martyną Aleksonį (7-1).

Finalinė kova vėl privertė visus lažybų kontorų ekspertus dar kartą atsiversti pulo elementorius ir pasikartoti tikimybių teorijos pagrindus. Po sužaistų 10 partijų rezultatas buvo lygus – (5-5). Tuomet po netikslaus Justino Baužos smūgio Pijus Labutis sugebėjo išsiveržti į priekį (6-5) ir šios klaidos mačo pabaigoje pakako Pijui laimėti susitikimą (7-5) bei tapti turnyro nugalėtoju!

Šiame turnyre, kaip ir pirmuosiuose etapuose vėl buvo įsteigti papildomi Estrella prizai!
Geriausiai turnyre pasirodžiusia moterimi tapo Miglė Strumskytė nukeliavusi net iki ketvirtfinalių.
Prizas už greičiausiai laimėtą susitikimą (17 min.) galėjo atitekti Mindaugui Šalkauskui ir tokius pačius rezultatus parodžiusiems Martynui Aleksoniui bei Evaldui Juknevičiui. Todėl šie 3 greituoliai kovojo papildomoje „Speed Pool“ rungtyje, kur geriausią rezultatą parodė Mindaugas, jau pirmuoju bandymu stalą nuvalydamas per 1 min. 17 sek. Tuo tarpu Evaldo rezultatas buvo ~2 min., o Martynui – apskritai abiem bandymais pabaigti nepavyko.

Sveikiname visus prizininkus ir primename, kad tai buvo jau priešpaskutinis - šeštasis (iš septynių) „Estrella Cup" etapas. 2016 m. spalio mėn. 22 d. įvyks finalinis "Estrella Masters '2016" turnyras (C kategorija). Jame teisę dalyvauti turės tik top-16 sportininkų pagal "Estrella Cup '2016" reitingą, kurį galima pamatyti http://tournamentservice.net/ranking.php?id=769
Visus turnyro rezultatus galite rasti www.tournamentservice.net/tournament.php?finstand=18816

Paskutinysis septintas „Neo Kaunas - Estrella Cup" etapas įvyks rugsėjo 17 d.