Birželio 18-ąją įvyko penktasis „Neo Kaunas - Estrella Cup“ etapas! Šią šiltą šeštadienio popietę susirinko 30 ištikimiausių pulo entuziastų (4 moterys bei 26 vyrai)!

Po atkaklių ir permainingų kovų- ketvirtfinaliuose susikovė aštuoni stipiriausieji žaidėjai. Martynas Aleksonis laimėjo (7-3) prieš Gintarą Petrovą. Mindaugas Šalkauskas privertė pasiduoti Justiną Baužą (7-1). Kitoje kovoje užtikrintai savo pranašumą prieš Paulių Giedraitį įrodė Evaldas Jukevičius (7-3). Marius Jofė įveikė Ugnę Štarkaitę (7-3), kuri tapo geriausiai turnyre pasirodžiusia moterimi ir laimėjo specialų Estrella prizą.

Taigi, pirmajame pusfinalyje susitiko marijampolietis M.Šalkauskas ir kaunietis M.Aleksonis. Po atkaklios kovos rezultatu 7-5 į finalą pateko Mindaugas Šalkauskas ir tuo pačiu atsirevanšavo M.Aleksoniui už pralaimėjimą praeito "Estrella Cup" etapo finale. Antrajame pusfinalyje įtemtos kovos žiūrovai neišvydo - Ten rezultatu 7-2 M.Jofė išsisukti lazdą privertė E.Juknevičių ir iškovojo antrąjį kelialapį į finalą.

Taigi penktojo „Neo Kaunas – Estrella Cup“ etapo finale susikovo abu "Estrella Masters" reitingo lyderiai - Marius Jofė ir Mindaugas Šalkauskas. Ir pradžių Marius bandė pirmauti (2-1), tačiau po kelių netiksliai sužaistų epizodų Mindaugas pabėgo į priekį (2-6) ir galiausiai rezultatu 3-7 iškovojo puikią pergalę! Marius Jofė liko antras. M.Aleksonis ir E.Juknevičius tenkinosi bronziniais apdovanojimais.

Šiame turnyre, kaip ir pirmuosiuose etapuose vėl buvo įsteigti papildomi prizai!
Geriausiai turnyre pasirodžiusia moterimi tapo Ugnė Štarkaitė nukeliavusi iki ketvirtfinalių.
Geriausiai turnyre pasirodęs (na tiksliau sakant vienintelis) veteranas – Eduardas Marozas.
Prizas už greičiausiai laimėtą susitikimą atiteko Mindaugui Šalkauskui, kuris vos per 23 minutes, rezultatu 5-2 laimėjo prieš Augustę Mikulėnaitę.

Sveikiname visus prizininkus ir primename, kad tai buvo jau penktasis iš septynių „Estrella Cup" etapų, po kurių 2016 m. spalio mėn. įvyks finalinis "Estrella Masters '2016" turnyras (C kategorija). Jame teisę dalyvauti turės tik top-16 sportininkų pagal "Estrella Cup '2016" reitingą, kurį galima pamatyti čia:
http://tournamentservice.net/ranking.php?id=769

Visus turnyro rezultatus galite rasti čia:
http://tournamentservice.net/tournament.php?finstand=16875

Šeštasis (priešpaskutinis) „Neo Kaunas - Estrella Cup" etapas įvyks rugpjūčio 27d.